Μοιράσου το με τους φίλους σου

Οι σχέσεις παντός τύπου μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα κατά το μήνα Οκτώβριο. Το πρώτο μισό του μήνα ωστόσο, είναι πιο ήρεμο με σχετικά χαλαρή ατμόσφαιρα. Η διάθεση είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες περιόδους αλλά τ’ αποτελέσματα στις προσπάθειες μας πενιχρά. Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε λαθεμένες αποφάσεις. Όμως ευνοείται η διασκέδαση και η δημιουργία χαλαρών σχέσεων χωρίς υψηλές προσδοκίες.

Το δεύτερο μισό όμως του μήνα χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη ένταση και ορμή στον τομέα των σχέσεων. Η σύναψη νέων αλλά και το σπάσιμο των υπαρχουσών πραγματοποιούνται αιφνίδια και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Το συναίσθημα εκφράζεται δραματικά δημιουργώντας γεγονότα μεγάλης κλίμακας. Από τις 19 Οκτωβρίου και μετά το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα κορυφώνοντας την ένταση που υποβόσκει όλο αυτό το διάστημα.

Η Ηλιακή Έκλειψη στις 25 Οκτωβρίου στη 2η μοίρα του Σκορπιού μας φέρνει μπροστά σε μία άνευ προηγουμένου ανάγκη για έλεγχο και εξουσία που οδηγεί σε όξυνση τις σχέσεις που βρίσκονται ήδη σε κρίση. Σε άλλες περιπτώσεις κάθε καινούργια που θα δημιουργηθεί θα έχει το στοιχείο του πάθους και της χειραγώγησης. Φυσικά τα παραπάνω θα εκδηλωθούν όχι μόνο στις προσωπικές σχέσεις αλλά και σε συλλογικές όπως αυτές μεταξύ των κρατών. Από το τέλος του Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου πολλές φορές θα παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα τις κινήσεις των κρατών στην παγκόσμια σκακιέρα.

Δεδομένου ότι όλη η ανθρωπότητα ζει και πάλι υπό τον ξαφνικό περιορισμό και εξαναγκασμό του τετραγώνου μεταξύ Κρόνου και Ουρανού που ενισχύεται ήδη από το τέλος του Σεπτεμβρίου, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι λύσεις για την εξαγωγή μας από την παγκόσμια κρίση είναι ακόμη μακριά.

Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος του πρώτου και του δευτέρου δεκαημέρου θα επηρεαστούν περισσότερο από τις παραπάνω αστρολογικές εξελίξεις.

Ο Άρης που συνεχίζει να βρίσκεται στου Διδύμους από τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου μειώνει σημαντικά την ταχύτητα του και ετοιμάζεται για την ανάδρομη κίνηση του που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι η δράση σε τομείς όπως τα επαγγελματικά, οι επικοινωνίες, μετακινήσεις, εκπαιδευτικό σύστημα, εμπόριο, διαφήμιση, τουρισμός θα αναστείλουν σχέδια δράσης, θα επιβραδύνουν τους ρυθμούς και θα επιστρέψουν σε παλιότερες μεθόδους. Σίγουρα το διάστημα Νοεμβρίου 22 – Ιανουαρίου 23 δεν χαρακτηρίζεται ως παραγωγικό. Συνετό λοιπόν θα ήταν κυρίως κατά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου να θέσουμε σε λειτουργία την υλοποίηση των σχεδίων μας προκειμένου να καταφέρουμε κάποια βήματα προόδου.

Από την αλλαγή της ταχύτητας και μετά της φοράς του Άρη θα επηρεαστούν περισσότερο σε πρώτο χρόνο τα τρίτα δεκαήμερα του Μεταβλητού Σταυρού δηλαδή, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες.

Τέλος ο Οκτώβρης κρύβει σημαντική ένταση σχέσεων και για τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου και κυρίως από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι τέλους.

 

Maria Sylla