Μοιράσου το με τους φίλους σου

Η Ουκρανία αυτή την στιγμή αποτελεί το πιο σημαντικό σημείο του πλανήτη αφού από εκεί ξεκινούν δράσεις των οποίων τ’ αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ωροσκόπιο που μελετάμε γι’ αυτή την χώρα είναι εκείνο της 24ης Αυγούστου του 1991 οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Γενικά η περιοχή, όπως όλη η Ευρώπη άλλωστε, έχει ένα βίαιο παρελθόν γεμάτο πολέμους και διεκδικήσεις. Ωστόσο μέχρι σήμερα η Ουκρανία κατάφερε να δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος της Ευρώπης μετά την Ρωσία, με τεράστιο πλούτο και σημαντική γεωπολιτική θέση.

Δυστυχώς οι αστρολογικές προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την πορεία της χώρας, κυρίως όμως για τους πολίτες της που όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να ζουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Από τη Νέα Σελήνη στις 2 Μαρτίου που είναι αρκετά θετική αυτό που μπορεί να αποκομίσει η Ουκρανία για την ώρα, είναι η οικονομική βοήθεια που θα προέρχεται στην κυριολεξία από παντού. Σε αυτό το σημείο εξέλιξης των γεγονότων η χώρα δεν έχει να φοβηθεί την έλλειψη πόρων. Η επίτευξη κάποιας ειρηνευτικής απόφασης δεν δείχνει να είναι το πιθανό σενάριο. Ακόμη και αν προέκυπτε κάτι τέτοιο θα ήταν μία πολύ εύθραυστη κατάσταση με βραχύ χρόνο ισχύoς.

Από τον Απρίλιο και όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι η κατάσταση θα επιδεινώνεται τόσο για τον λαό και τις συνθήκες διαβίωσης του όσο και για την πορεία της κατάστασης. Ο περιορισμός, οι ελλείψεις, οι κακουχίες και η βαριά ψυχολογική κατάσταση σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες απώλειες θα είναι η πραγματικότητα των Ουκρανών πολιτών. Από τα τέλη του Μαΐου και μετά η αποδυνάμωση και η απογοήτευση από την εξέλιξη της κατάστασης θα είναι πολύ εμφανείς.

Ιδιαίτερα δύσκολο φαίνεται το καλοκαίρι του 2022 και το φθινόπωρο όπου η ανατροπή του Προέδρου της Ουκρανίας Βολντιμίρ Ζελένσκι είναι βέβαιη. Οι εντάσεις, οι εχθροπραξίες και φυσικά οι μυστικές επιχειρήσεις εις βάρος του Ουκρανικού καθεστώτος φαίνεται ότι θα επιτύχουν το ζητούμενο. Ο χάρτης του Προέδρου Ζελένσκι δέχεται σημαντική δυσμένεια έως και το τέλος του χρόνου κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την θέση που κατέχει θα μπορούσε να διακινδυνεύσει και η ίδια του η ζωή. Ιδιαίτερα το τέλος του Αυγούστου και ο Σεπτέμβριος θεωρώ ότι είναι το πιο κρίσιμο χρονικό σημείο.

Το 2023 δυστυχώς δείχνει το ίδιο δύσκολο για την Ουκρανία που μάλλον θα είναι σε καθεστώς υποδούλωσης, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το 2027 οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση της χώρας σε κάτι εντελώς καινούργιο. Το σίγουρο είναι ότι η Ουκρανία όπως την ξέρουμε έχει ήδη μπει στη διαδικασία του θανάτου η οποία θα επιφέρει μία νέα οντότητα από το 2027 και μετά. Δυστυχώς οι απώλειες πάντα είναι οι άμαχοι και το όνειρο των ανθρώπων που πεθαίνει με τα πρώτα πυρά.

Ως πλανήτης έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες Εκλείψεις της Άνοιξης και του Φθινοπώρου αλλά και δύο συνοδικούς κύκλους που ξεκινούν το επόμενο διάστημα και σχετίζονται με απώλειες και πολέμους. Μιλάω για την σύνοδο Άρη/Κρόνου που θα γίνει στις 5/4 στην 22η μοίρα του Υδροχόου και την σύνοδο Άρη/Δία στις 30/5 στην 3η μοίρα του Κριού. Σε συνδυασμό με τις Εκλείψεις στις 30/4 και 15/5 θεωρώ ότι αυτό θα είναι ένα αρκετά κρίσιμο διάστημα για την περαιτέρω πυροδότηση πολεμικών εστιών καθώς και για γεγονότα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού αυτή την στιγμή δεν είναι σε ισχύ γι’ αυτό και αποφεύγουμε προς το παρόν μία πιο γενικευμένη κατάσταση. Όμως το Φθινόπωρο που επανέρχεται για τελευταία φορά και σε συνδυασμό με τις Εκλείψεις Οκτωβρίου/Νοεμβρίου ο περιορισμός και η επιβολή θα κυριαρχήσουν.

Για τους μελετητές της αστρολογίας παραθέτω παρακάτω τους χάρτες της Ουκρανίας και του Προέδρου της με επισημασμένες τις επικίνδυνες διελεύσεις της εποχής.

Maria Sylla