Μοιράσου το με τους φίλους σου

Ο Ουρανός στον Ταύρο από το 2018 βρίσκεται σ’ ένα ζωδιακό χώρο που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Αντί τούτου υποχρεούται να πράξει αυτό που ξέρει δηλαδή την ανατροπή με εκρηκτικό τρόπο σε ζητήματα που εκπροσωπεί το ζώδιο του Ταύρου. Αυτά κατά κύριο λόγω είναι η υλική ασφάλεια μέσα από τις κτήσεις μας, η τροφή, το περιβάλλον, ο χώρος της τέχνης, τα πρότυπα ομορφιάς αλλά και η μορφή των σχέσεων που δημιουργούνται. Σε όλα τα παραπάνω μέχρι το 2026 θα βιώσουμε την ανατροπή, την υπερβολή αλλά και την παρακμή.

Όλοι έχουμε αντιληφθεί τα τελευταία χρόνια τους ταχύτατους ρυθμούς κάτω από τους οποίους έχουν αλλάξει τα οικονομικά, η αγορά των ακινήτων, ο τρόπος συναλλαγών, οι διατροφικές συνήθειες αλλά και η έλλειψη τροφίμων πρόσφατα, οι περιβαλλοντολογικοί κανόνες, οι σχέσεις και ότι σημαίνει αυτό για την κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία του άμεσου κύκλου μας. Έχουμε δει τον Ουρανό κυριολεκτικά να ξεσπάει πάνω στην τέχνη αλλά και στην ομορφιά αποδομώντας κυριολεκτικά την αίσθηση της αρμονίας που αποζητά ο Ταύρος. Οι μορφές τέχνης επιθετικού χαρακτήρα βρίσκονται στο απόγειο τους και θα μας απασχολούν ακόμη μέχρι το 2026. Όμως από το δεύτερο εξάμηνο του 2023 που ο πλανήτης θα περάσει στο τρίτο δεκαήμερο του Ταύρου θα διαπιστώσουμε ότι το κύμα έκρηξης στα ακίνητα, στην τέχνη, στην ομορφιά αλλά και στα θέματα τροφής όπως και των ανθρώπινων σχέσεων θα παρουσιάσει κόπωση. Η ανάγκη για ανατροπή και κατάργηση των όσων υφίστανται θα μπει σ’ ένα στενότερο πλαίσιο αφήνοντας μόνο τα στοιχεία που έκαναν την αλλαγή με σεβασμό στο καθιερωμένο, να συνεχίσουν.

Από το καλοκαίρι του 2023 περνάμε στην τρίτη και τελευταία φάση ανάπτυξης του Ουρανού στον Ταύρο, στο στάδιο εκείνο δηλαδή που θα γίνει και η αξιολόγηση των όσων έχουν επιτευχθεί την τελευταία πενταετία. Αυτό βέβαια σχεδόν ποτέ δεν γίνεται με ομαλό τρόπο. Η αέναη μάχη του παλιού με το νέο πέρα φυσικά από την εξέλιξη που προσφέρει φέρνει στιγμές έντασης, αδικίας, απώλειες.

Ας μην μας εκπλήσσουν λοιπόν μορφές τέχνες δυσνόητες από τους περισσότερους. Ας μην μας εκπλήσσει η βία μέσα στις σχέσεις, η ξαφνική διακοπή της διάθεσης τροφίμων, η τρελή κούρσα των τιμών στα ακίνητα και στη γη. Τα πρότυπα ομορφιάς που δείχνουν να έχουν έρθει από τον Άλφα Κενταύρου. Η ψήφιση νόμων που απαγορεύουν το δικαίωμα της επιλογής στο γυναικείο φύλο πως θα χειριστεί το σώμα του και την ζωή του. Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός κύκλου που σκοπό έχει να μας φέρει σε επαφή με λιγότερο κατανοητές πλευρές της φύσης μας με τα επακόλουθα τους.

Κατανοώ φυσικά δεν σημαίνει ότι ανέχομαι τη βία, την επιβολή ή την προσβολή σε οποιαδήποτε μορφή της. Αναντίρρητο δικαίωμα όλων μας είναι να υπερασπιστούμε αυτό που εκφράζουμε και να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί μπροστά στην λαίλαπα κατάργησης των ισορροπιών και των δομών που βοηθούν στην δημιουργική εξέλιξη του πολιτισμού μας. Ο πόλεμος μεταξύ νέου και παλιού δεν είναι αυτό που πρέπει να καταργηθεί, αντιθέτως αυτό είναι που μας προάγει. Αυτό που πρέπει να διατηρηθεί είναι το δικαίωμα του να πεις ΟΧΙ κάτι που ο Ουρανός στον Ταύρο αρνείται λόγω της φασιστικής συμπεριφοράς που αναπτύσσει σε αυτό το ζώδιο. Δεν επιτρέπω να μου αλλάξουν αυτό που μου αρέσει αλλά και δεν επιτρέπω να με κρατάνε πίσω πεπερασμένες αντιλήψεις και θέσεις.

Η διαδικασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη για σχεδόν τέσσερα χρόνια ακόμη. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της γι’ αυτό μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 θα δούμε τις πιο ακραίες τάσεις ν’ αναπτύσσονται και να σοκάρουν το κοινό αίσθημα. Από το επόμενο καλοκαίρι και μετά θα διαπιστώσουμε ότι δημιουργείται μία αναδίπλωση στο κύμα αυτό και μία εκ νέου αξιολόγηση από τις δυνάμεις ανατροπής για την περαιτέρω πορεία. Μέχρι τότε η ανθρώπινη φύση θα μας φέρει αντιμέτωπους με αλλόκοτες και εξωφρενικές αντιδράσεις.

Maria Sylla