Μοιράσου το με τους φίλους σου

Στις 2 Μαρτίου ολοκληρώνεται η Νέα Σελήνη του μήνα δίνοντας το έναυσμα για ένα νέο κύκλο ζωής. Με αυτό τον τρόπο περνάμε σε μία πιο ευοίωνη φάση που φέρνει την ελπίδα και ευκαιρίες βελτίωσης της ζωής. Η Νέα Σελήνη γίνεται στην 12η μοίρα των Ιχθύων ενεργοποιώντας έτσι την Ηλιακή Έκλειψη του Δεκεμβρίου στην 12η μοίρα του Τοξότη. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει σημαντικά μηνύματα για την ανθρωπότητα και μία υπενθύμιση των όσων δεν έγιναν από τον Δεκέμβριο και μετά.

Ας αναλύσουμε όμως τις προοπτικές αυτού του νέου κύκλου για να καταλάβουμε ποια είναι η θέση μας σε ότι γίνεται γύρω μας. Τα μηνύματα της Νέας Σελήνης είναι ξεκάθαρα πνευματικά, μην περιμένετε να δείτε εντυπωσιακές αλλαγές σε πρακτικά θέματα. Για να συμβούν αυτές πρέπει να έχει συντελεστεί αλλαγή εσωτερικά και αυτός είναι ο στόχος της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης. Η σύνοδος του φαινομένου με τον Δία στο ζώδιο των Ιχθύων δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να διευρύνει τα όρια της ψυχής του και να εναρμονιστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά με το συλλογικό. Είναι η στιγμή που η μοναδικότητα αντιλαμβάνεται την σύνδεση με τον Όλον. Μήπως δεν το βλέπουμε αυτό στην σύσσωμη αντίδραση των λαών έναντι του πολέμου στην Ουκρανία; Δεν έχει σημασία οι κυβερνήσεις τι κάνουν, οι άνθρωποι αντιτίθενται, παίρνουν θέση και δημιουργούν ένα ανθρωπιστικό κύμα με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης. Το ζώδιο του Ιχθύ στο οποίο γίνεται η Νέα Σελήνη συμβολίζει την πανανθρώπινη ανιδιοτελή αγάπη. Οι ευκαιρίες αλλαγής και βελτίωσης που δημιουργούνται με την θετική συμβολή του Δία και του Ουρανού σκοπό έχουν την εσωτερική βελτίωση και την ανύψωση των υψηλών ιδανικών που μας οδηγούν μακριά από χονδροειδείς ορέξεις και το φθόνο για τις κτήσεις των άλλων. Τα τελευταία μέσα στο χάρτη της Νέας Σελήνης εκφράζονται από την τριπλή Σύνοδο Αφροδίτη/Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω που όπως έχω επισημάνει στις Μηνιαίες Προβλέψεις του Μαρτίου καθόλου ερωτική δεν είναι, παρά προικίζει τον άνθρωπο με μία λυσσαλέα επιθυμία απόκτησης.

Η Έκλειψη του Δεκεμβρίου του 2021 που ενεργοποιείται με αυτή τη Νέα Σελήνη μίλαγε για νέες σχέσεις αγάπης, επικοινωνίας και συνεννόησης που θα συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση των ανθρώπων. Μήπως ήρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά αυτό το μήνυμα; Ακόμη και υπό των ήχο των βομβαρδισμών οι φωνές των ανθρώπων μπορούν ν’ ακουστούν πέρα από κάθε σύνορο που ορίζουν οι κυβερνήσεις.

Θεωρώ ότι αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να δώσει πολλά στους ανθρώπους προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουν των νέων προκλήσεων που προβάλλουν τρομακτικά στον ορίζοντα και ν’ απομονώσουν όσους συνεχίζουν να επιμένουν σε μεθόδους και συμπεριφορές προηγμένων αιώνων. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά σε όσους μαίνονται εδώ και πολύ καιρό σε όλη τη γη από όπου και εάν προέρχονται. Ούτως ή άλλως το τετράγωνο το Κρόνου με τον Ουρανό μας κινητοποιεί μέσα από τις δυσκολίες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το παλιό και να οδηγηθούμε σε μία νέα πιο ανθρωπιστική εποχή.

Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι στα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) του τέλους του πρώτου και αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επίσης όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 12η μοίρα των πιο πάνω ζωδίων.

Λίγα λόγια για την επιρροή της Νέας Σελήνης στα ζώδια.

Κριός

Η Νέα Σελήνη φέρνει βελτίωση στην ψυχική και σωματική υγεία, στις συνθήκες εργασίας ή διαμονής αν είστε έγκλειστοι. Για το τρίτο δεκαήμερο όμως υπάρχει έντονη επιθυμία κατάκτησης που οδηγεί σε εντάσεις.

Ταύρος

Οι ελπίδες και τα όνειρα σας αναβιώνουν και σας δίνουν δύναμη να συνεχίσετε τον αγώνα σας. Οι φίλοι ή άλλες ομάδες ανθρώπων δρουν θετικά για εσάς όμως οι γεννημένοι στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου παίρνουν δυσάρεστες ή δεσμευτικές ειδήσεις για τα επαγγελματικά.

Δίδυμοι

Η Νέα Σελήνη δημιουργεί ένα θετικό επαγγελματικό περιβάλλον που φέρνει ευκαιρίες επέκτασης. Κοινωνικά καταφέρνετε ν’ ανανεώσετε και ν’ αναβαθμίσετε τη θέση σας. Προσοχή σε ταξίδια, σπουδές, νομικά, ίντερνετ.

Καρκίνος

Η Νέα Σελήνη σας ταξιδεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά ενώ παράλληλα δημιουργεί ευκαιρίες για την θετική έκβαση των νομικών σας υποθέσεων ή των σπουδών σας. Η ενασχόληση σας με συλλογικά θέματα διευρύνει τους ορίζοντες σας.

Λέων

Τα μεταφυσικά θέματα και η ψυχολογία είναι αυτά που σας απασχολούν αυτό το καιρό δίνοντας σας τροφή για σκέψη σε αυτό το επίπεδο. Παράλληλα ευνοούνται οικονομικά που μοιράζεστε, κληρονομικά, αποζημιώσεις κ.α. Η ερωτική σας ζωή μοιάζει ονειρική.

Παρθένος

Η Νέα Σελήνη στον Ιχθύ μπορεί να φέρει μία ονειρική σχέση ή μία εξαιρετική συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από την στήριξη των άλλων. Αυτό ισχύει κυρίως για του γεννημένους στην αρχή του δευτέρου δεκαημέρου.

Ζυγός

Θέματα υγείας ή εργασίας φαίνονται να παίρνουν μία ανοδική φορά αφού οι ευκαιρίες ανάκαμψης και βελτίωσης είναι πλέον ορατές. Οι συνθήκες καθημερινότητας και οι σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον βελτιώνονται. Ένταση στις σχέσεις και έχουν οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο.

Σκορπιός

Αυτή είναι μία πολύ δημιουργική Νέα Σελήνη για του Σκορπιούς των αρχών του δευτέρου δεκαημέρου που έχουν βασανιστεί το προηγούμενο διάστημα. Σχέσεις, παιδιά και κάθε δημιουργικό σχέδιο μπαίνουν σε μία νέα θετική και χαρούμενη φάση. Ωστόσο οι γεννημένοι στο τέλος του ίδιου δεκαημέρου έχουν σημαντικές οικογενειακές υποχρεώσεις.

Τοξότης

Η οικογένεια, το σπίτι, οι ρίζες και η ακίνητη περιούσια είναι οι τομείς που ευνοούνται από τη θετική Νέα Σελήνη. Οι σχέσεις με τους οικείους σας γίνονται θερμότερες ενώ βγαίνετε κερδισμένοι από αγοροπωλησίες ακινήτων.

Αιγόκερως

Η καθημερινότητα αλλάζει προς το καλύτερο το ίδιο και οι σχέσεις με αδέρφια ή άλλους ανθρώπους που γνωρίζεις καλά. Οι μετακινήσεις και τα μικρά ταξίδια είναι ευχάριστα και επωφελή. Ένας νέος κύκλος σπουδών έχει να σου προσφέρει πολλά. Το τρίτο δεκαήμερο όμως βασανίζεται από τις έντονες επιθυμίες και τις εντάσεις που δημιουργούν στις σχέσεις.

Υδροχόος

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου έρχεται ν’ ανανεώσει τις αξίες σας και να βάλει νέες προτεραιότητες. Ωστόσο σε πιο πρακτικό επίπεδο τα οικονομικά θα μπορούσαν να δουν ένα νέο αυξητικό κύκλο να ξεκινάει. Οι γεννημένοι όμως στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου συνεχίζουν να πιέζονται μέσα από δυσάρεστα νέα σχετικά με προσωπικές τους υποθέσεις.

Ιχθύες

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας είναι φέρνει δυνατά και σημαντικά μηνύματα κυρίως για όσους έχουν γεννηθεί μία-δύο ημέρες πριν και μετά από αυτή. Μία δημιουργική γενέθλια χρονιά ξεκινάει όπου πέφτουν τα θεμέλια νέων σχεδίων και ονείρων που γίνονται πραγματικότητα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις βελτιώνονται το ίδιο και η φυσική σας κατάσταση.