Μοιράσου το με τους φίλους σου

Αναγέννηση του Πνεύματος μέσα από επανάσταση και πάλη των άκρων της κοινωνίας ξεκινάει από σήμερα 23/3/2023 που ο Πλούτωνας ξεκινάει την πρώτη σύντομη διέλευση του στον Υδροχόο.

Θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 11 Ιουνίου και θα επιστρέψει στον Αιγόκερω για να ολοκληρώσει το έργο του εκεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου του 2024 οπότε και θα εισέλθει εκ νέου στον Υδροχόο όπου θα παραμείνει για είκοσι χρόνια.

Οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που θα βιώσει η ανθρωπότητα θα αλλάξουν ριζικά τη δομή της φέρνοντας σε θέση κυριαρχίας νεοσύστατες ομάδες ή άλλες που έχουν καταπιεστεί στο παρελθόν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, όπως εύκολα λέγεται τελευταία, ότι θα περάσουμε σε μία ανθρωποκεντρική κοινωνία όπου θα επικρατήσει το δίκαιο και το συμφέρον του ανθρώπου χωρίς να χυθεί αίμα.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι την προηγούμενη φορά που είχαμε διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο συντελέστηκαν μεγάλες αλλαγές μέσω της Γαλλικής και της Αμερικανικής Επανάστασης. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι για να προκύψουν αυτές οι διαδικασίες είχε προηγηθεί η αναγέννηση των μεγάλων ιδεών όπως αυτή της δημοκρατίας και της ισοτιμίας. Ιδεώδη που είχαν χαθεί κατά την επικράτηση των δυνατών και οικονομικά ισχυρότερων οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ανθρώπινη ύπαρξη με τη μορφή της δουλείας που μάστιζε την ανθρωπότητα από την έναρξη της αποικιοκρατίας.

Η πάλη μεταξύ της δημοκρατίας και του φασισμού θα γίνεται συνεχώς από όλες τις πλευρές. Ακόμη και οι αδύναμοι και καταπιεσμένοι εφόσον ανακτήσουν κάποια δύναμη θα γίνουν πιο σκληροί και απόλυτοι και από τις πιο σκληρές διακυβερνήσεις του Αιγοκερίσιου Πλούτωνα. Οι ισορροπίες μεταξύ των υπερδυνάμεων θ’ αλλάξουν άρδην ενώ θα δούμε νέες ν’ αναδεικνύεται με κάποιες παλιότερες να ζουν την παρακμή τους. Η Κίνα και η Ρωσία είναι οι πρώτες υπερδυνάμεις που θα επηρεαστούν από τη νέα διέλευση του πλανήτης και θ’ αναγκαστούν να υποκύψουν στις μεταρρυθμίσεις που αποφεύγουν.

Πέρα από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες και στην παγκόσμια οικονομία. Θα υπάρξουν συστήματα που θα βουλιάξουν και νομίσματα που θα εξαφανιστούν ενώ άλλα που θα χρησιμοποιήσουν πρωτοποριακές μεθόδους και εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα ευδοκιμήσουν και θα κατακτήσουν. Το απαρχαιωμένο και σύμφωνα με τα πατριαρχικά πρότυπα του Αιγόκερου, τραπεζικό σύστημα θα υποστεί μεγάλες ζημιές από τις νέες μορφές συναλλαγών που ακόμη δεν έχουμε δει.

Ένας άλλος τομέας που θα δώσει σημαντικά γεγονότα και θα προχωρήσει πολύ και γρήγορα είναι αυτός της τεχνολογίας. Θα ζήσουμε μία δεύτερη τεχνολογική επανάσταση η οποία αυτή τη φορά θα δημιουργήσει νέα σύνορα τόσο φυσικά όσο και πνευματικά. Οι μετακινήσεις, η επικοινωνία και η εξερεύνηση του διαστήματος, είναι οι τομείς που ο άνθρωπος θα εξελίξει περισσότερο.

Φυσικά για όλα υπάρχει κάποιο τίμημα έτσι και εδώ ο άνθρωπος θα βιώσει τον φασισμό της τεχνολογίας αρχικά αφού θα νιώσει εγκλωβισμένος σε έναν τεχνολογικά προσαρμοσμένο κόσμο μακριά από την φύση. Αυτή είναι μία από τις παγίδες που έρχεται να στήσει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο αφού θα επιτείνει την ενασχόληση και την χρήση τεχνολογικών μέσων αφαιρώντας τη δυνατότητα της επαφής μας με τις ρίζες μας που είναι φυσικά η Γη.

Μιλώντας για τον πλανήτη μας να προσθέσω ότι μία σοβαρή εκδήλωση της διέλευσης του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα είναι η εκδήλωση έντονων φυσικών φαινομένων. Η φύση ως μέσο έκφρασης του πλανήτη θα μας αναγκάσει ν΄ αλλάξουμε τον τρόπο που χειριζόμαστε τους φυσικούς πόρους. Ιδιαίτερα τα χρόνια από το 2025 μέχρι το 2037 που θα δημιουργείται εξάγωνο με τον Ποσειδώνα το υγρό στοιχείο του πλανήτη σε οποιαδήποτε μορφή του θα είναι αυτό που θα μας απασχολήσει περισσότερο. Τα πλυμμηρικά φαινόμενα θα είναι τέτοια κλίμακας που θ’ αλλάξουν την μορφολογία του εδάφους.

Αυτό όμως που θα κληθούμε να ψάξουμε όλοι μέσα μας είναι η αναγέννηση του πνεύματος έτσι ώστε να καταφέρουμε να διαχειριστούμε παραγωγικά τις κρίσεις που θα φέρει η νέα θέση του πλανήτη. Η απελευθέρωση του πνεύματος και των μεγάλων ιδεωδών είναι ο μοναδικός δρόμος για να περάσουμε επιτυχώς σε μία νέα εποχή.

Αυτό πρέπει πρώτα να συντελεστεί προσωπικά για να φθάσει αργότερα στο συλλογικό. Διαφορετικά θα βιώσουμε μία νέα έκφραση του φασισμού μέσα από την τεχνολογική πρόοδο που θα μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα άβουλο ον που εκτελεί της οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή της νέας πραγματικότητας.

Maria Sylla