Μοιράσου το με τους φίλους σου

Στασιμότητα και νοσταλγία είναι τα κεντρικά χαρακτηριστικά του μήνα Δεκεμβρίου.

Φθάσαμε στο τέλος μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς που έβαλε στην ζωή μας νέες προκλητικές συνιστώσες. Ξεκινήσαμε το 2022 με την ελπίδα ν’ αφήσουμε γρήγορα πίσω μας την πανδημία αλλά δεν είχαμε υπολογίσει τα νέα δεδομένα που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Με νοσταλγία για τις παλιές καλές ημέρες και αρκετή αισιοδοξία ξεκινάει ο Δεκέμβρης όταν αρκετοί πλανήτες από τον Τοξότη επιθυμούν να φέρουν λίγο παραπάνω φως στις ζωές μας. Όμως ο ανάδρομος Άρης ο οποίος συμμετέχει καθοριστικά στην Πανσέληνο της 8ης Δεκεμβρίου στου Διδύμους, δεν αφήνει τα πράγματα να προχωρήσουν.

Η εποχή προσφέρεται όμως για να δούμε τις προοπτικές που ανοίγονται στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Οι αργές ταχύτητες θα ενισχυθούν από την επικείμενη αναδρομή του Ερμή που θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω. Η ταυτόχρονη παρουσία και Ήλιου, Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο παραπέμπουν ακόμη πιο πολύ στην ενασχόληση με το παρελθόν και την νοσταλγία περασμένων καταστάσεων.

Η Νέα Σελήνη παραμονές των Χριστουγέννων θέλει αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει με σημαντικά βήματα μπροστά. Υπάρχει η αισιοδοξία και η επιθυμία αλλά το περιβάλλον προς το παρόν παρουσιάζεται στείρο και αφιλόξενο προκειμένου ν’ ανθίσει το καινούργιο. Όπως όμως και αν είναι τα πράγματα το σημαντικότερο είναι ότι αφήνουμε πίσω μας μία τριετή καθηλωτική ενέργεια που έδωσε σημαντικά μαθήματα στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Η νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει ακόμη και αν η είσοδος της δεν είναι εμφανής. Αυτό που πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούμε βαθιά μέσα στην συνείδηση μας είναι η αλλαγή που έχει προκύψει στα πάντα γύρω μας. Θέλουμε δεν θέλουμε η μόνη σταθερά της ζωής είναι η αλλαγή και με αυτή υποχρεούμαστε να συνυπάρξουμε.

Μείνετε συντονισμένοι για τις προβλέψεις της Νέας Χρονιάς.

Καλές Γιορτές με Αγάπη και Φως στις Ψυχές μας.

Maria Sylla