Μοιράσου το με τους φίλους σου

Η Πανσέληνος του Ιουνίου σχεδόν συμπίπτει με το Θερινό Ηλιοστάσιο που φέρνει ουσιαστικά το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο. Δουλειά της Σελήνης στην ζωή του ανθρώπου είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο για την ανάπτυξη και τη διαιώνιση της ζωής. Το ζώδιο του Αιγόκερω έχει την ματιά του στραμμένη στην κοινωνία και στην εδραίωση του ανθρώπου μέσα σε αυτή. Δύο κόντρα ρόλοι λοιπόν που εξαναγκάζουν την Σελήνη σε δυσλειτουργία και αφήνουν το άτομο συναισθηματικά ανικανοποίητο και εκτεθειμένο.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν την επερχόμενης Πανσελήνου δυναμώνει η επιθυμία μας για ανάληψη ελέγχου και εξουσίας πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα μας κάνει να νιώσουμε ασφαλείς. Αυτό φυσικά η Σελήνη στον Αιγόκερω δεν μπορεί να το πετύχει εύκολα γιατί στερείται των ανάλογων ικανοτήτων με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε ανορθόδοξους τρόπους που δημιουργούν εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις.

Η μοίρα του Αιγόκερω που λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος αναδεικνύει την παραπάνω κατάσταση προσθέτοντας τα στοιχεία της αμφιταλάντευσης και της αβεβαιότητας που μπορεί να οδηγήσουν τελικά σε κωλυσιεργία, ανικανότητα και δυσκολίες. Εξάλλου το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που είναι η πιο στενή όψη με την Πανσέληνο δείχνει την τάση της εξαπάτησης, της απόδρασης από την πραγματικότητα και του απραγματοποίητου ονείρου.

Το άγχος που δημιουργείται από την σύγκρουση συναισθήματος με νου (Σελήνη αντίθεση Ερμής), μπλοκάρει τη διαύγεια που χρειάζεται για να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά, φέρνοντας στην επιφάνεια προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες που αποτρέπουν την εξέλιξη των καταστάσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργείται ένα ασαφές περιβάλλον που στηρίζεται στην λανθάνουσα δυνατότητα του ανθρώπου ν’ αναλάβει δράση χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Το κλίμα αλλάζει με την συνδρομή της Αφροδίτης που δημιουργεί μία ανάλαφρη διάθεση και ροπή προς την απόλαυση, άνεση και σπατάλη. Οι ερωτικές και συναισθηματικές στιγμές μπορεί να είναι έντονες με μικρή διάρκεια δυστυχώς.

Σε συλλογικό επίπεδο θεωρώ ότι όποιες αποφάσεις παρθούν από κάθε διοίκηση ή διακυβέρνηση δεν θα φέρουν τα δέοντα αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές όμως θα διαπιστώσουμε ότι η αναποφασιστικότητα και η κωλυσιεργία θα είναι τελικά αυτές που θα επιτείνουν ή θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Περισσότερο επηρεάζονται τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) των πρώτων ημερών αλλά και του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) των δύο τελευταίων ημερών. Επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή Ωροσκόπο/Μεσουράνημα από την 28η Μεταβλητών ως την 4η Παρορμητικών.

Κριός

Η Πανσέληνος του Ιουνίου έρχεται να φωτίσει τον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής θέσης. Η αλήθεια είναι όμως ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή οι συνθήκες είναι αρκετά συγκεχυμένες. Παρά λοιπόν την τεράστια επιθυμία για εκμετάλλευση οποιασδήποτε κατάστασης παρουσιάζεται ως ευκαιρία, η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και επαναξιολόγησης μπορούν να φέρουν τελικά το θεμιτό αποτέλεσμα.

Ταύρος

Η Πανσέληνος του Ιουνίου σου δημιουργεί έντονη επιθυμία ν’ αποδράσεις τόσο φυσικά όσο και νοητικά. Στην περίπτωση που μπορέσεις να ταξιδέψεις θα περάσεις όμορφα δημιουργώντας εξαιρετικές αναμνήσεις. Επίσης τα ερωτικά σου ζητήματα παίρνουν θετική εξέλιξη και σου ανεβάζουν τη διάθεση. Αν σε απασχολούν νομικά ή εκπαιδευτικά ζητήματα μείνε μακριά από την λήψη σημαντικών αποφάσεων για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Δίδυμοι

Η Πανσέληνος του Ιουνίου ακουμπάει έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ζωδίου αυτών των οικονομικών. Η διαχείριση, επένδυση, ρύθμιση ή διεκδίκηση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού μπορεί να περιέχει παγίδες. Όχι σημαντικές αποφάσεις για τα πιο πάνω θέματα για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Μπορείς όμως να χαρείς τον έρωτα ή ν’ ασχοληθείς με τα μυστήρια της ζωής που σε σαγηνεύουν.

Καρκίνος

Αποτελείς κατά τον ήμισυ τον άξονα που φιλοξενεί την Πανσέληνο του Ιουνίου. Αυτή λοιπόν είναι μία κορυφαία στιγμή για τις προσωπικές σου σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες. Αν το ξεκίνημα το καλοκαιριού σε βρίσκει μόνο, τώρα μπορείς να βρεις κάτι που θα σε συναρπάσει. Αν όμως βρίσκεσαι σε σχέση πρόσεχε γιατί οι πειρασμοί θα είναι αρκετοί. Σχετικά με τα επαγγελματικά μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις σχετικά την πορεία τους ή με ευκαιρίες της δεδομένης στιγμής.

Λέων

Η καθημερινότητα, οι εργασιακές συνθήκες αλλά και θέματα υγείας ή φυσικής κατάστασης προβάλουν αβέβαια και ασταθή με την Πανσέληνο του Ιουνίου. Βεβαιώσου για την ορθότητα της κρίσης σου πριν δράσεις και πάρε δεύτερη γνώμη εκεί που έχεις ερωτηματικά ή αμφιβολίες. Οι εργασιακές σχέσεις θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες φθάνει να τηρήσεις τους αναγκαίους κανόνες και ν’ αποφύγεις τις παρασκηνιακές κινήσεις.

Παρθένος

Ο τομέας των σχέσεων είναι αυτός που προβληματίζει κάτω από το φως της Πανσελήνου του Ιουνίου. Οι συνθήκες δημιουργούν τάση για εξαπάτηση ή αυταπάτες που σε οδηγούν στο κυνήγι ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Εδραίωση την σχέση σου με τα παιδιά σου και τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα πάνω σε μία ειλικρινή βάση και τήρησε τους κανόνες προκειμένου να έχεις θετικά αποτελέσματα.

Ζυγός

Το οικογενειακό και τοπικό περιβάλλον επιδέχονται αλλαγών από την επιρροή της Πανσελήνου του Ιουνίου. Πιθανόν τώρα να ολοκληρώνεται κάποια διαδικασία που είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2022. Οι αλλαγές μπορεί να είναι μικρής κλίμακας όπως μία ανανέωση ή μεγάλης με αγοροπωλησία ακινήτου και μετοίκιση σε άλλη πόλη ή χώρα. Ωστόσο οι σχέσεις μέσα στον οικογενειακό ιστό αποτελούν γρίφο για δυνατούς λύτες αφού προκαλούν προβληματισμούς που σε αγχώνουν. Μην αφήσεις τέτοιες καταστάσεις να διαιωνιστούν.

Σκορπιός

Η Πανσέληνος του Ιουνίου σε βρίσκει να φτιάχνεις βαλίτσα για προσωπικό ή επαγγελματικό ταξιδάκι. Ακόμη και αν αυτό δεν συμβαίνει με κάποιο τρόπο και για κάποιο λόγο θα βρεθείς να μετακινείσαι. Οι επικοινωνίες σου επίσης θα πάρουν φωτιά γι’ αυτό φρόντισε να είσαι ξεκάθαρος προκειμένου ν’ αποφύγεις παρεξηγήσεις ή λάθη. Τ’ αδέρφια ή κάποιοι συγγενείς γίνονται σημαντικοί τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Τοξότης

Το οικονομικό αρχίζει και κινείται έντονα με την Πανσέληνο του Ιουνίου. Αυτή η κίνηση όμως δεν θα είναι μόνο προς τα μέσα αλλά και προς τα έξω. Έτσι ενώ θα μπορούσε να προκύψει μία θετική μεταβολή του εισοδήματος αντίστοιχα θα μπορούσε να προκύψει κι ένα σημαντικό έξοδο το οποίο θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Μην πάρεις σημαντικές αποφάσεις αυτές τις ημέρες και κράτα χαμηλά τις προσωπικές σου δαπάνες.

Αιγόκερως

Αυτή είναι η πιο σημαντική Πανσέληνος της χρονιάς ειδικά αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου. Σχέδια ή σημαντικές σχέσεις που έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2022 φθάνουν σε μία κορύφωση το προσεχές διάστημα. Τώρα θα καταλάβεις που βρίσκεσαι στις σχέσεις ή στις επαγγελματικές σου προσδοκίες. Προσοχή χρειάζεται όμως στο πως θα διαχειριστείς πιθανή ανάληψη εξουσίας ή δύναμης για να μην διαταράξεις το οικογενειακό σου περιβάλλον. Ένα από τα θέματα που θα σε απασχολήσει επίσης είναι η αξιολόγηση των όσων έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα αλλά και το πως κρίνεις τον εαυτό σου εσωτερικά και εξωτερικά.

Υδροχόος

Τον υποσυνείδητο κόσμο σου έρχεται να φωτίσει η Πανσέληνος του Ιουνίου φέρνοντας στην επιφάνεια παλιά τραύματα ή παλιές ιστορίες που ακόμη πονάνε. Οι αντοχές είναι πεσμένες γι’ αυτό μην υπερβάλεις εαυτό και δώσε χρόνο στην ψυχή και στο σώμα σου για ξεκούραση. Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις των άλλων μέσα στην καθημερινότητα ς’ έχουν φθάσει στην υπερκόπωση γι’ αυτό θα πρέπει να βάλεις όρια προκειμένου να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Ιχθύες

Κοινωνικότητα, φίλοι, ομαδικά εγχειρήματα αλλά και ελπίδες, σχέδια και όνειρα φωτίζει η Πανσέληνος του Ιουνίου. Αυτή είναι μία όμορφη περίοδος που σε βοηθάει ν’ αναπτερώσεις τις ελπίδες σου για την κατάκτηση των στόχων σου. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη διαδρομή είναι ότι τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να βρεις συνοδοιπόρους που θα σε βοηθήσουν. Τα παιδιά, ο έρωτας και κάθε δημιουργική δραστηριότητα σου δίνουν μεγάλη ικανοποίηση και συμβάλουν στην ανάταση του πνεύματος σου.

 

 

 

 

Maria Sylla