Μοιράσου το με τους φίλους σου

Στις 2 Ιουλίου και ώρα 10:16 μμ για την Ελλάδα ολοκληρώνεται η δεύτερη κατά σειρά Ηλιακή Έκλειψη του 2019 η οποία είναι ολική. Η έκλειψη λαμβάνει χώρα στην 10°37’ του Καρκίνου καιθα είναι ορατή σε ένα κομμάτι του Νότιου Ειρηνικού μέχρι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Οι Εκλείψεις, από τα πανάρχαια χρόνια αποτελούσαν ένα φυσικό φαινόμενο που προκαλούσε δέος, πόσο μάλλον, όταν επρόκειτο για μία ολική Ηλιακή που βύθιζε ξαφνικά στο σκοτάδι τις περιοχές που ήταν ορατή. Στην ουσία η Ηλιακή Έκλειψη είναι μία Νέα Σελήνη με τη διαφορά ότι η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Ήλιου και Γης. Λόγω της απόστασης των δύο σωμάτων από τη Γη, παρότι η Σελήνη είναι πολύ πιο μικρή από τον Ήλιο φαίνεται σα να εφάπτεται στον Ηλιακό δίσκο.

Οι Ηλιακές Εκλείψεις δημιουργούνται ή στο Βόρειο είτε στο Νότιο Πόλο και μαζί με μεταγενέστερες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά αποτελούν τις οικογένειες Σάρος οι οποίες για τους αστρολόγους αποτελούν πηγή πληροφοριών για την ερμηνεία τους. Η οικογένεια στην οποία ανήκει η Ηλιακή Έκλειψη της 2ας Ιουλίου παράγει εκλείψεις που μεταμορφώνουν μέσα από υπερβολικές δράσεις και πράξεις. Μιλάει για νέα που προκαλούν ανησυχία ή νέους ανθρώπους που με την εμμονή τους να πετύχουν μεγάλα κατορθώματα φέρνουν την ολική αλλαγή μιας κατάστασης.

Μελετώντας το χάρτη της Έκλειψης βλέπουμε ότι πέρα από την σύνοδο των δύο φώτων η πιο δυνατή όψη τους είναι το εξάγωνο τους με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Αυτή είναι μία πολύ θετική συνθήκη που δείχνει πως η συγκεκριμένη έκλειψη είναι αναζωογονητικής φύσης. Ο Ουρανός όταν εμπλέκεται σε θετικές όψεις φέρνει ευκαιρίες για ανανέωση, πρωτοποριακές δημιουργίες, νέες γνωριμίες, ενασχόληση με ομάδες, συλλόγους, σκοπούς για το γενικό καλό. Αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με την οικογένεια Σάρος στην οποία ανήκει η έκλειψη, εκ πρώτης όψεως μας δίνουν την αίσθηση ότι κάτι καινούργιο πρόκειται να εμφανιστεί αυτό το διάστημα. Μια φρέσκια άποψη ή πρωτοποριακές ενέργειες που θα μας οδηγήσουν σ’ ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης. Επίσης το πολύ δυνατό τρίγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα δίνει τη δυνατότητα πραγματοποιήσεις των ονείρων μετά όμως από προσεκτικό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά.

 

Τι μας ανησυχεί

Ως πιο επικίνδυνο σημείο του χάρτη βρίσκω το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ουρανός με τον Ερμή. Μπορεί ο συνδυασμός των δύο να δίνει εγρήγορση στο πνεύμα όμως ταυτόχρονα δημιουργεί λεκτικά  η κινητικά ατυχήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει το υπόβαθρο και το κίνητρο να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο και εξαιρετικά θετικό και να το χάσουμε λόγω υπερβάλλοντα ζήλου ή αμετακίνητων απόψεων. Στην περίπτωση που προκύπτουν συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις πρέπει να είμαστε ευέλικτοι κάτι που στερεί η θέση των πλανητών γι’ αυτό χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια. Επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων μας γιατί καραδοκεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Ελλάδα

Για τη χώρα μας η συγκεκριμένη έκλειψη φορτίζει ενεργειακά τους χώρους υγείας, τη δημόσια υγεία και τα εργασιακά, όπου στους επόμενους μήνες θα έχουμε αλλαγές. Επίσης δείχνει αλλαγή στα πρόσωπα διακυβέρνησης αλλά και κάτι νέο και κρυφό, που πρόκειται να δημιουργηθεί. Αυτό θα έρθει στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης θέματα σχετικά με τον ορυκτό πλούτο μας θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο δε θα αποδώσουν τ’ αναμενόμενα ή  θα βρουν εμπόδια κατά το στάδιο της υλοποίησης.

Ποιοι επηρεάζονται

Επηρεάζονται περισσότερο οι Παρορμητικοί που έχουν γεννηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Κριοί         29/3 – 3/4
  • Καρκίνοι   30/6 – 5/7
  • Ζυγοί         1/10 – 6/10
  • Αιγόκεροι 30/12 – 4/1

 

Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά (± 3°) στην 10η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

 

Κριός Περίοδος δημιουργίας νέων συνθηκών καθημερινότητας και οικογενειακών αναπροσαρμογών. Το σπίτι ή η ακίνητη περιουσία επίσης λαμβάνουν την μεταμορφωτική ενέργεια της έκλειψης. Με προσοχή στην οικονομική διαχείριση που τείνει να ξεφύγει του ελέγχου σου, μπορείς να προχωρήσεις σε μία καινοτόμα επαγγελματική προσέγγιση. Ακολούθησε το σχέδιο σου κατά γράμμα και θα έχεις επιτυχία.

Ταύρος Αυξημένες υποχρεώσεις στην καθημερινότητα αλλά και νέα πρόσωπα που την εμπλουτίζουν δημιουργικά. Ενασχόληση με το μεταφορικό μέσο και πιθανή αναβάθμιση του. Όμως συνιστάται μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων σου καθώς και των συζητήσεων μεταξύ των μελλών της οικογένεια. Επίσης κάνε ένα έλεγχο στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σου υπολογισμό. Τ’ αδέρφια αποτελούν πηγή άγχους.

Δίδυμοι Ευκαιρία αναβάθμισης των πολύπαθων οικονομικών σου μέσα από ένα εγχείρημα που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Αν εμπλέκεσαι σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις προσπάθησε να παραμείνεις ευέλικτος και ανοιχτός σε καινοτόμες ιδέες. Επίσης κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων σου δείξε μεγάλη προσοχή και ήλεγξε το μεταφορικό σου μέσο πριν ξεκινήσεις.

Καρκίνος Οικοδεσπότης της έκλειψης δέχεσαι τη μεγαλύτερη ενέργεια απ’ όλα τα ζώδια. Επιπλέον αν έχεις γενέθλια κοντά σε εκείνη την ημέρα σε περιμένει μία γενέθλια χρονιά φρέσκου ξεκινήματος στον τομέα των επαγγελματικών ή των συναισθηματικών. Όσες δυσκολίες και εμπόδια προκαλούν αναβολή ή ματαίωση των σχεδίων σου δεν είναι παρά οι ευκαιρίες σου για να γίνεις καλύτερος και πιο εφευρετικός. Είσαι στο κατώφλι μιας νέας εποχής.

Λέων Περίοδος έντονου παρασκηνίου και προετοιμασίας για κάποιο μεγάλο επαγγελματικό εγχείρημα. Όμως τα πράγματα πιθανόν να μην είναι και τόσο ευνοϊκά ή αυτοί που πίστευες ότι είναι μαζί σου ν’ αποδειχθεί ότι βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετη θέση. Επαγγελματικές σχέσεις λήγουν και μαζί τους χάνεται και ο ήρεμος ύπνος σου. Με πιο ξεκάθαρη ματιά και διαφανείς τρόπο βρες εναλλακτικές. Δεν ευνοούνται συζητήσεις, διαπραγματεύσεις.

Παρθένος Ευχάριστες κοινωνικές επαφές, νέες φιλίες και ένταξη σε ομάδες ή συλλόγους που ανανεώνουν τη διάθεση σου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκουν νέους τρόπους αύξηση του τζίρου τους. Θέματα παιδιών, χόμπι και οτιδήποτε σ’ ευχαριστεί βρίσκονται σε μία πολύ καλή φάση. Προσοχή χρειάζεται κατά τις μετακινήσεις αλλά και στις σχέσεις με συγγενείς εξ’ αγχιστείας.

Ζυγός Οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίες έχουν κορυφωθεί και αυτή τη φορά μπορούν να βρουν ανταπόκριση από τους ισχυρούς και εκείνους που χρειάζεσαι για να κάνεις τ’ όνειρα σου πραγματικότητα. Πολύ καλή περίοδος για ρύθμιση χρεών, αναζήτηση ξένων κεφαλαίων αλλά και καλυτέρευση της υγείας μέσω πρωτοποριακών, εναλλακτικών θεραπειών. Μπορεί να έχεις κουραστεί αλλά σύντομα θ’ αρχίσεις ν’ απολαμβάνεις τους καρπούς των προσπαθειών σου.

 Σκορπιός Μακρινοί τόποι τραβούν την προσοχή σου και είσαι έτοιμος για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι που αποτελούσε όνειρο. Τόλμησε να ταξιδέψεις όσο πιο μακριά μπορείς αφού στις αποσκευές γυρνώντας θα φέρεις σημαντικές εμπειρίες και ένα νέο τρόπο σκέψης που θα σου αλλάξει την καθημερινότητα. Επίσης ανώτατες σπουδές, νομικές υποθέσεις αλλά και δουλειές που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό ευνοούνται. Προσοχή  στις σχέσεις με ανώτερους και με την υγεία του πατέρα.

Τοξότης Επενδύσεις σε ακίνητα, κληρονομικά, φορολογικά, χρήματα από τρίτες πηγές ή τα χρήματα του συντρόφου είναι αυτά που τονίζει η έκλειψη. Έχεις διακρίνει κάποιες ευκαιρίες ή προσπαθείς για τη διευθέτηση τους. Μπορεί τ’ αποτελέσματα μπορεί ν’ αργήσουν να έρθουν ή να απαιτείται από σένα επιπλέον κόπος για τη διευθέτηση τους, στο τέλος θ’ ανταμειφτείς. Ωστόσο οφείλεις να είσαι προσγειωμένος και οι προσδοκίες σου να είναι εντός πραγματικότητας, διαφορετικά τ’ αποτελέσματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Προσοχή στην υγεία και στις σχέσεις με άτομα της εργασίας σου.

Αιγόκερως Σχέσεις και συνεργασίες βάζει στο στόχαστρο η Ηλιακή Έκλειψη η οποία μιλάει για νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν. Εφόσον έχεις υπάρξει τίμιος, ξεκάθαρος και έχεις δουλέψει σκληρά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αντιθέτως με την επιρροή αυτής της έκλειψης θα επωφεληθείς από τη βοήθεια όσων συνεργάζεσαι. Στην περίπτωση που έχεις δράση όμως με δόλο τ’ αποτελέσματα μακροπρόθεσμα δε θα είναι ευνοϊκά. Απρογραμμάτιστα έξοδα και ένταση με παιδιά και ερωτικούς συντρόφους.

Υδροχόος Οι συνθήκες εργασίας σου βελτιώνονται καθώς και οι σχέσεις σου μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον. Επιπλέον καταφέρνεις ν’ αυξήσεις τα έσοδα που προέρχονται από τη δουλειά σου λόγω της θετικής εικόνας και της προσφοράς σου. Επίσης θέματα υγείας θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά ακολουθώντας ένα νέο τρόπο θεραπείας. Σε κάποιες περιπτώσεις ένα μικρό ζωάκι ενδέχεται ν’ αλλάξει την καθημερινότητα σου. Προσοχή χρειάζεται στις οικογενειακές σχέσεις αλλά και στο σπίτι, όπου μπορεί να προκύψουν ζημιές.

Ιχθύες Τα παιδιά, τα συναισθηματικά αλλά και κάθε δημιουργικό σου σχέδιο μπαίνουν σε προτεραιότητα κάτω από την επίδραση αυτής της ηλιακής έκλειψης. Ένα νέο ξεκίνημα, δροσερό και ανανεωτικό φέρνει ενθουσιασμό στην ζωή σου και ευτυχία. Η τύχη είναι με το μέρος και μπορείς να κυνηγήσεις όνειρα και στόχους που σ’ έχουν παιδέψει στο παρελθόν. Πρόσεξε λίγο αυτό τον καιρό πιθανές διαμάχες με υφισταμένους σου ή ένα εργατικό ατύχημα που μπορεί να σου προκαλέσει ανησυχία. Επίσης προσοχή στις καθημερινές μετακινήσεις.

Maria Sylla