Μοιράσου το με τους φίλους σου

Με νέα δυναμικά ξεκινήματα προχωράμε από την Δευτέρα 20/3 στις 11:25 μ.μ. που ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο του Κριού σηματοδοτώντας τον ερχομό της Άνοιξης. Έχουμε την Εαρινή Ισημερία την στιγμή δηλαδή που ο άξονας της Γης στρέφεται φέρνοντας το Βόρειο Ημισφαίριο πιο κοντά στον Ήλιο. Αυτή είναι η στιγμή της αναγέννησης της φύσης, η στιγμή που η πανίσχυρη ενέργεια της δημιουργίας ωθεί κάθε ζωντανό οργανισμό αυτού του πλανήτη να ξεκινήσει κάτι νέο.

Αυτή επίσης είναι και η Αστρολογική Πρωτοχρονιά και η μέρα που γιορτάζεται παγκοσμίως η Αστρολογία αφού βρισκόμαστε στη 0η μοίρα του Κριού, την αρχή των πάντων. Ο χάρτης που καταστρώνουμε για την συγκεκριμένη ημέρα, μας δείχνει ότι τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο στην Ελλάδα θα είναι πολιτικά θέματα και θέματα δομών του κράτους. Η θεματολογία θα παραμείνει η ίδια μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία του Οκτωβρίου κάτι που υπαγορεύεται από τον σταθερό Ωροσκόπο του χάρτη.

Πολύ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Σελήνη βρίσκεται σε Βαλσαμικό στάδιο, στο τελευταίο δηλαδή πριν την Νέα Σελήνη που έχουμε την επόμενη ημέρα. Άρα το επερχόμενο εξάμηνο καλούμαστε να κλείσουμε οριστικά τα θέματα που μας απασχόλησαν τον προηγούμενο χρόνο. Να ξυπνήσουμε και να δραστηριοποιηθούμε αφού το σαρωτικό τετράγωνο Άρη/Ποσειδώνα μας έχει καθηλώσει, υπνωτίσει και πλανέψει σε κάποιες περιπτώσεις. Η προοπτική του καινούργιου δημιουργεί τεράστια επιθυμία για στοχευμένη δράση που θα μας οδηγήσει στην ολοκλήρωση των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε στον προθάλαμο τεράστιων αλλαγών που θα επιφέρει η νέα θέση του Πλούτωνα στον Υδροχόο και δεν πρέπει για κανένα λόγο να μείνουμε πίσω.

Την Τρίτη 21/3 έχουμε το δεύτερο σημαντικό αστρολογικό γεγονός τη Νέα Σελήνη που γίνεται στη 0η μοίρα του Κριού. Αυτή είναι μία πολύ τολμηρή και δυναμική Νέα Σελήνη που θέλουμε δεν θέλουμε θα μας ξεσηκώσει από την ασφάλεια και την βολή μας και θα μας αναγκάσει να δράσουμε. Η επιτακτική ανάγκη της τομής και την ανάληψης δράσης θα προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού καθώς και η επόμενη Νέα Σελήνη γίνεται στον Κριό και αποτελεί την πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.

Το σίγουρα είναι ότι θα θελήσουμε ν’ αποκοπούμε από το πέπλο της αναισθησίας, αδράνειας και της κατάστασης του ύπνου που βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό. Η επαναφορά στην πραγματικότητα για κάποιους θα είναι σαν ένα δυνατό τράνταγμα αφού τα απαλά σύννεφα που μας ταξίδευαν τόσο καιρό διαλύονται. Η ολική επαναφορά στο σκληρό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί θα δείξει την έναρξη για τις σημαντικότατες κοινωνικές αλλαγές που φέρνει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τώρα και για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Για την Ελλάδα οι εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο θα είναι πολλές και σημαντικές μέχρι και το τέλος Μαΐου. H Νέα Σελήνη για τη χώρα μας γίνεται στον τομέα που αφορά τις μάζες και τα κοινωνικά κινήματα. Είναι πολύ πιθανό να δούμε το επόμενο διάστημα όλες αυτές τις κινητοποιήσεις να παίρνουν μεγάλη έκταση και να έχουν αντίκτυπο στις περαιτέρω εξελίξεις.

Σε προσωπικό επίπεδο Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των πρώτων ημερών καθώς και Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες των τελευταίων ημερών θα κινητοποιηθούν περισσότερο μέσα από γεγονότα που δεν θα αφήσουν περιθώρια για απραγία.

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της Νέας Σελήνης έχουμε την πρώτη επαφή του Πλούτωνα με το ζώδιο του Υδροχόου μετά από το 1798. Ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης, της δύναμης, της διύσδησης, των κρίσεων, της μετάλλαξης και του μοιραίου εισέρχεται στο χώρο που αφορά τα κοινωνικά συστήματα, την συλλογικότητα, τον φανατισμό την ανεξαρτησία, την πρωτοπορία και την ελευθερία της σκέψης. Αφού από τον Αιγόκερω τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση, άλλαξε την κοινωνική δομή και τα συστήματα διακυβέρνησης τώρα θα αλλάξει τους τομείς που αφορούν αναφέρω πιο πάνω.

Συνοπτικά αυτά που περιμένουμε να δούμε τα επόμενα είκοσι χρόνια είναι η κοινωνική αναμόρφωση, επαναστάσεις καταπιεσμένων ομάδων, αλλαγές σε πολιτικά καθεστώτα υπερδυνάμεων και ανάδειξη νέων, αλλαγή οικονομικών συστημάτων, έντονα φυσικά φαινόμενα, επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση, συλλογικές συνειδητοποιήσεις και πνευματική εξέλιξη. Όμως ο Πλούτωνας δεν επιφέρει καμία αλλαγή χωρίς δράμα. Η πάλη μεταξύ της δημοκρατίας και του φασισμού θα γίνεται συνεχώς από όλες τις πλευρές. Ακόμη και οι αδύναμοι και καταπιεσμένοι εφόσον ανακτήσουν κάποια δύναμη θα γίνουν πιο σκληροί και απόλυτοι και από τις πιο σκληρές διακυβερνήσεις του Αιγοκερίσιου Πλούτωνα.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να ανατραπεί το απόλυτο και να απελευθερωθεί το πνεύμα. Μία εξέλιξη που για να επιτευχθεί θα πρέπει πρώτα να έχουμε φθάσει τόσο ατομικά όσο και συλλογικά ς’ ένα υψηλό επίπεδο. Διαφορετικά χαίρε βάθος αμέτρητο.

Η χώρας μας θα επηρεαστεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια με κορύφωση τα γεγονότα και τις εξελίξεις την επόμενη δεκαετία. Θα δούμε να γίνονται στην Ελλάδα πράγματα που δεν τα έχουμε φανταστεί από πρόσωπα που δεν τα έχουμε φανταστεί. Όλος ο πολιτικός κόσμος του σήμερα μετά από δέκα χρόνια θα μοιάζει με ένα κακό όνειρο. Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός λαός θα αδράξει την ευκαιρία της αναγέννησης και δεν θα βυθιστεί στην βολή της ασήμαντης μετριότητας στην οποία κινείται τα νεότερα χρόνια.

Σε προσωπικό επίπεδο Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι θα είναι εκείνοι που θα επιφέρουν τις μεγαλύτερες τομές στις ζωές τους.

Παρακολούθησε την εκπομπή των μηνιαίων προβλέψεων του Μαρτίου για να δεις πως θα επηρεαστείς από τη Νέα Σελήνη στον Κριό αλλά και από την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Maria Sylla