Μοιράσου το με τους φίλους σου

Ο Κρόνος μετά από τους 4 μήνες αναδρομής γύρισε ξανά ευθύς για να ολοκληρώσει πλέον το έργο του στο ζώδιο του Τοξότη. Τέσσερεις μήνες που σίγουρα ήταν αρκετά δύσκολοι για τα Μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν εκεί πλανήτες ή Ωροσκόπο, Μεσουράνημα. Ο μεγάλος δάσκαλος του ηλιακού μας συστήματος συνηθίζει να «εκπαιδεύει» κατά τη διάρκεια της αναδρομής του. Έτσι όλο αυτό το διάστημα πέρασε από πολλά τεστ την παραπάνω ζωδιακή ομάδα. Δοκιμασίες που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ευχάριστες. Το πρώτο πράγμα που θέτει υπό αμφισβήτηση είναι η πίστη μας σε κάτι ή σε κάποιον. Πριν την Κρόνια διέλευση οι περισσότεροι είμαστε πεπεισμένοι ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο ή βρισκόμαστε με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Όμως η μεγάλη δοκιμασία έρχεται όταν ο Κρόνος αναδρομεί  επηρεάζοντας κάποιο σημαντικό στοιχείο του γενέθλιου χάρτη μας. Συνήθως αυτές οι περίοδοι συνοδεύονται από βαρύ πόνο, μεγάλη απογοήτευση, εσωστρέφεια και μερικές φορές κατάθλιψη. Είναι αυτές οι χρονικές στιγμές που αμφισβητούμε τα πάντα, που νιώθουμε μόνοι να παλεύουμε με τα τεράστια κύματα της προσωπικής μας καταιγίδας. Ο αγώνας είναι σκληρός, τα χτυπήματα αδυσώπητα που μερικές φορές καταφέρνουν να μας ρίξουν κάτω αφαιρώντας και το τελευταίο ίχνος δύναμης. Νομίζουμε ότι δε θα ξανασηκωθούμε ποτέ, ότι ο ήλιος δε θα καταφέρει να λάμψει ξανά και ο κόμπος στο στομάχι δε θα λυθεί ποτέ.

Την στιγμή που έχουμε χάσει την ελπίδα για σωτηρία, την στιγμή που νιώθουμε ότι δεν υπάρχει δύναμη ούτε για μία ανάσα κάτι αλλάζει. Η καταιγίδα αρχίζει να κοπάζει, τα κύματα είναι μικρότερα και εύκολο να τα διαχειριστείς μαθημένος πια από τον άνισο αγώνα που έδινες τόσο καιρό. Τώρα πρέπει ν’ ανασυγκροτηθείς, να κοιτάξεις γύρω σου και να δεις τι προσφέρει το περιβάλλον για να μπορέσεις να κάνεις την επανεκκίνηση σου.  Αφού σου αφαιρέθηκαν τα πάντα τώρα θα σου δοθούν αυτά που κέρδισες επάξια με την πίστη, την σύνεση, την τιμιότητα, την προσπάθεια και κυρίως με την αξιοπρέπεια. Αυτές είναι οι αρετές που πρεσβεύει ο κατά τ’ άλλα σκληρός πλανήτης Κρόνος και αυτές θα επιβραβευθούν στο τελευταίο μέρος της διαδρομής του στο τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη. Μία διαδρομή που τελειώνει στις 20/12 έχοντας αλλάξει για πάντα τις ζωές όσων επηρέασε.

Maria Sylla