Μοιράσου το με τους φίλους σου

Στις 21/8 πραγματοποιείται η Ολική Έκλειψη Ηλίου στην 28°52’ του Λέοντα. Εδώ και αρκετό καιρό χύνεται πολύ μελάνι για τις επιπτώσεις αυτής της Έκλειψης κυρίως για τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο της Ντόναλντ Τραμπ. Το γεγονός ότι ο Ήλιος θα καλυφθεί περισσότερο από 90% στην περιοχή της Ουάσιγκτον και του Λευκού Οίκου καθώς και το ότι αγγίζει σε πολύ καίρια σημεία το γενέθλιο χάρτη του Προέδρου Τραμπ προαναγγέλλει σημαντικές αλλαγές στην σημερινή υπερδύναμη και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Έκλειψη είναι πολύ σημαντική γιατί εκτός από τη δυναμική που περικλείει λόγω της συμμετοχής του Άρη, γίνεται σε σύνοδο με έναν από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες της Περσίας τον Ρέγκουλους. Ο Ρέγκουλους αποκαλείται λόγω της θέσης του η καρδιά του βασιλιά και συμβολίζει τιμές και δόξες αλλά όταν η καρδιά είναι καθαρή και δεν ζητάει εκδίκηση. Αν προκύψει τέτοια συμπεριφορά χάνονται όλα και έρχεται η καταστροφή. Από τα αρχαία χρόνια το φαινόμενο της έκλειψης πάνω σ’ αυτόν το βασιλικό αστέρα συνδέονταν με το θάνατο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, του βασιλιά. Αυτός είναι ο λόγος που επαγγελματίες αστρολόγοι και μη περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις ΗΠΑ αφού ο Ωροσκόπος του Προέδρου είναι σε σύνοδο με την Έκλειψη και το βασιλικό αστέρα. Ήδη οι κραδασμοί γίνονται αισθητοί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ αφού σε λιγότερο από 7 μήνες ο Τραμπ έχει βαλθεί να ξηλώσει πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ταυτόχρονα η έρευνα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία είναι σε εξέλιξη κάτι που τον αναγκάζει να υπογράψει τις εμπορικές κυρώσεις έναντί της.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ξεκίνησε λοιπόν και τυπικά και περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια.

Παρατηρώντας το χάρτη του Προέδρου Τραμπ (εσωτερικός κύκλος) σε σχέση με εκείνον της Έκλειψης(εξωτερικός κύκλος) θα δούμε πολύ εύκολα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο επηρεάζει άμεσα τον ίδιο και την Προεδρεία του.

 

Καταρχήν η Έκλειψη γίνεται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο αλλά και τον Άρη του Προέδρου κάτι που σημαίνει ότι θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές στις διαπροσωπικές σχέσεις και στα επαγγελματικά του, μέσα από πολύ δυναμικά γεγονότα. Ίσως αυτό το διάστημα να τον απασχολούν κάποια θέματα υγείας ενώ θα είναι επιρρεπής σε ατυχήματα.

Το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι ο ανάδρομος Κρόνος από διέλευση σε σύνοδο με την Σελήνη και σε αντίθεση με τον  Ήλιο, τον Β.Δ., και τον Ουρανό του Προέδρου. Η δημόσια εικόνα του τσαλακώνεται και η δημοτικότητα του πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα. Οι σχέσεις με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και με την οικογένεια του είναι σε κρίσιμο σημείο. Οι κρυφοί αλλά και οι φανεροί εχθροί του θα βρουν πεδίο δράσης και ο Προέδρος φαίνεται να πιέζεται από παντού. Σίγουρα αυτό δεν είναι ένα ευχάριστο διάστημα στην ζωή του ενώ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όσο αναφορά στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Οι αλλαγές που θα επέλθουν θα είναι καθοριστικές όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά για όλο τον κόσμο.

Να προσθέσω εδώ ότι αυτή είναι η πρώτη έκλειψη που βρίσκει τον Ρέγκουλους να έχει περάσει στο ζώδιο της υπηρεσίας την Παρθένο. Για πρώτη φορά ο βασιλιάς πρέπει να δράσει υπέρ του γενικού καλού και συμφέροντος. Μήπως ανοίγει λοιπόν η πόρτα μιας νέας εποχής και μιας νέας γενιάς ανθρώπων που θα έρθουν στην εξουσία; Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να τιμωρηθούν και να απομονωθούν όσοι καταχράστηκαν την εξουσία και τα υψηλά αξιώματα που τους δόθηκαν.

Maria Sylla