Μοιράσου το με τους φίλους σου

Η Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό στις 25 Μαρτίου  είναι η πρώτη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς και αφορά τον άξονα Ζυγού/Κριού και συγκεκριμένα την 5η μοίρα. Παρατηρούμε ότι φέτος οι Σεληνιακές Εκλείψεις προηγούνται των Ηλιακών κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την αστρολογία. Η Σελήνη συνδέεται με τον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο γι’ αυτό κάθε σημαντική της φάση προκαλεί έντονα συναισθήματα που μας οδηγούν στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Έτσι λοιπόν το να προηγούνται οι Σεληνιακές των Ηλιακών Εκλείψεων σημαίνει ότι δυνατές συναισθηματικές καταστάσεις προκαλούν τα γεγονότα που φέρνει η Ηλιακή στην συνέχεια.

Ο Ζυγός το ζώδιο που φιλοξενεί την πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη αναφέρεται στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους, την αίσθηση του δικαίου, αλλά και την προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας και αρμονίας στο περιβάλλον. Το επίκεντρο λοιπόν της προσοχής το επόμενο διάστημα θα είναι τα παραπάνω θέματα. Η έκλειψη Σελήνης είναι πάντα μία Πανσέληνος η οποία δημιουργεί αντιπαραθέσεις μεταξύ των προσωπικών μας διπόλων και κατά κύριο λόγο μεταξύ του νοητικού και συναισθηματικού μας σώματος. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η θετική επιρροή από το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό που δίνει τη δυνατότητα στην όποια συναισθηματική ανησυχία να επιλυθεί με επιτυχία και προς όφελος του ατόμου ή του συνόλου. Συγκεκριμένα η πιο κοντινή όψη της Έκλειψης είναι το τρίγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα από την πρώτη μοίρα του Υδροχόου. Αυτή η επιρροή δημιουργεί την ανάγκη για κάτι πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό στον τομέα των σχέσεων. Δεν υπάρχει η επιθυμία του εφήμερου και του ακατανόητου. Τα άτομα επιθυμούν να βρίσκονται σε μία ισότιμη σχέση με δημιουργική έκφραση. Επειδή όμως εμπλέκεται το ζώδιο του Ζυγού η επικράτηση του δικαίου και του έννομου γίνεται αυτοσκοπός . Παντός τύπου σχέσεις που ξεκινούν κάτω από αυτή την επιρροή έχουν την τάση να διαρκούν πολύ και να επιφέρουν μία ολοκληρωτική αλλαγή στον συναισθηματικό κόσμο τον ανθρώπων που επηρεάζονται. Το εξάγωνο επίσης της Αφροδίτης με τον Δία που βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή όπως και αυτό με τον Ουρανό δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις για ένα αρκετά ρομαντικό περιβάλλον το οποίο μπορεί να αναθρέψει μία αληθινή αγάπη. Οι ενέργειες αυτές θα εκφραστούν και σε άλλους χώρους με μεγάλη επιτυχία όπως αυτός της τέχνης, της αισθητικής, ομορφιάς αλλά και του νόμου. Έτσι λοιπόν σε πρακτικό επίπεδο είναι πιθανό να δούμε μία ανοδική πορεία στα επαγγέλματα που κυβερνούνται από την Αφροδίτη, όπως εμπόριο ένδυσης και ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ομορφιά, πολυτελή είδη, εκδηλώσεις, γάμοι κλπ. Όμως και η διπλωματία όπως και η δικαιοσύνη μπορούν να βγουν σοβαρά κερδισμένες από αυτή την Έκλειψη Σελήνης.

Συνήθως βέβαια τα γεγονότα των Εκλείψεων είναι σοκαριστικά και εμφανίζονται μ’ ένα δραματικό τρόπο που πολλές φορές μας εμποδίζει από το να δούμε την θετική πλευρά των όσων έπονται.

 

Κριός

Η Έκλειψη Σελήνης στις 25/3 σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις προσωπικές και πολύ σημαντικές σου σχέσεις είτε αυτή είναι ο γάμος, μία επαγγελματική συνεργασία, σύμβουλοι που σε βοηθούν να προχωρήσεις με τις υποθέσεις σου αλλά και νομικές εκκρεμότητες που μπορεί να έχεις. Το σύνολο των επιρροών είναι θετικό και οι εξελίξεις θα έρθουν σύντομα. Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι κοντά στην ημέρα της Έκλειψης οι οποίοι θα έχουν μία γενέθλια χρονιά κορύφωσης παρελθοντικών καταστάσεων.

 

Ταύρος

Η Έκλειψη Σελήνης στις 25/3 παρότι θα φέρει αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες και στο πως φέρεσαι στο σώμα σου. Σου δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσεις υγεία και εμφάνιση κάτι που θα σε κάνει πιο κοινωνικό και ανοιχτό στους ανθρώπους. Επίσης συνθήκες ή σχέσεις εργασίας βελτιώνονται και σε κάποιες περιπτώσεις θα δημιουργηθούν ερωτικές σχέσεις μέσα στο επαγγελματικό περιβάλλον. Ευνοϊκή η περίοδος και για τα μικρά σας ζώα. Επηρεάζεσαι περισσότερο αν έχεις γεννηθεί 20 – 30/4.

 

Δίδυμοι

Η Έκλειψη Σελήνης στις 25/3 είναι μία σημαντικά ευνοϊκή περίοδος για τα δημιουργικά σου σχέδια, τα παιδιά, τον έρωτα, τα τυχερά παιχνίδια και ότι σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Τώρα μπορείς να τολμήσεις να εκφράσεις κάθε θετικό στοιχείο σου σε οποιονδήποτε τομέα. Για το επόμενο δίμηνο θα είσαι πολύ κοινωνικός κάτι που θα σου επιτρέψει να κάνεις τις κατάλληλες επαφές για την ευόδωση των στόχων σου. Επηρεάζονται οι γεννημένοι από 21/5 μέχρι και 31/5.

 

Καρκίνος

Η Έκλειψη Σελήνης της 25ης Μαρτίου επηρεάζει ένα πολύ σημαντικό τομέα αυτόν της οικογένειας, του σπιτιού, της ψυχολογικής σου κατάστασης αλλά και των συνδέσμων σου με τις ρίζες και την κληρονομιά σου. Συνήθως οι εκλείψεις σε αυτόν το τομέα προκαλούν κάποιες οικογενειακές κρίσεις που αλλάζουν στην συνέχεια τις σχέσεις των μελών της. Το γεγονός ότι η Έκλειψη της Σελήνης συνοδεύεται από θετικές όψεις θα δώσει ένα θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα στην όποια έντονη κατάσταση στους παραπάνω τομείς. Επηρεάζει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί 21/6 – 1/7.

 

Λέων

Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 25/3 είναι αρκετά έντονη αλλά και θετική για το δικό σου ζώδιο. Μέσα από συναισθηματικές καταστάσεις που προκαλούνται από την ενισχυμένη ευαισθησία σου, βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και στον τρόπο που επικοινωνείς με το άμεσο περιβάλλον σου. Επίσης επανεκτιμώνται σχέσεις με συγγενείς και άλλα κοντινά άτομα με τη δυνατότητα βελτίωσης. Θέματα μάθησης και εκπαίδευσης προβάλλονται έντονα το επόμενο εξάμηνο.

 

Παρθένος

Η Έκλειψη Σελήνης στις 25/3 επηρεάζει τον τομέα των πόρων διαβίωσης σου, των αποκτημάτων σου και το σύστημα αξιών σου. Ολόκληρη η χρονιά του 2024 ρίχνει το βάρος της στα οικονομικά σου με σκοπό ν’ αναθεωρήσεις την σχέση σου μαζί τους ή να βρεις νέους τρόπους εξοικονόμησης.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη Έκλειψη δίνει τη δυνατότητα μίας ήπιας μετάβασης στα θέματα που αγγίζει, έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν στον τρόπο που κερδίζεις τα χρήματα σου.

 

Ζυγός

Έκλειψη Σελήνης γίνεται στο δικό σου ζώδιο και ως εκ τούτου επηρεάζεσαι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο. Η συναισθηματική σου προσοχή στρέφεται προς τον εαυτό σου και στο ποιος είσαι ενώ παράλληλα σηματοδοτείται μία εποχή προσωπικής εξέλιξης που θα διαμορφώσει την πορεία των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Το άμεσο περιβάλλον, η εμφάνιση σου και το πως σε βλέπουν οι άλλοι διαμορφώνεται σύμφωνα με τις εσωτερικές σου αλλαγές. Αναμφισβήτητα όμως ο τομέας των σχέσεων αλλά και των επαγγελματικών είναι αυτός που θα επηρεαστεί περισσότερο. Σημαντικές εξελίξεις θα προκύψουν επίσης σε επαγγελματικά θέματα όπως και σε αντίστοιχα φυσικής κατάστασης.

 

Σκορπιός

Η Έκλειψη Σελήνης του Μαρτίου για το δικό σου ζώδιο γίνεται στον ευαίσθητο χώρο του υποσυνειδήτου. Κάθε μυστική σου σκέψη, συναίσθημα ή ένστικτο ενεργοποιείται από την επίδραση του φαινομένου. Ίσως νιώσεις ότι έχεις φθάσει ψυχολογικά σε μία κορύφωση και θες να δημιουργήσεις χώρο για νέα πράγματα. Άκου την ψυχή σου και δώσε βάση στα όνειρα σου για να καταλάβεις τι είναι αυτό που θες ν’ αλλάξεις πραγματικά προκείμενου να προχωρήσεις παρακάτω. Αλλαγές στις συνθήκες εργασίας, μυστικές επαφές και σχέσεις.

 

Τοξότης

Η Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό έρχεται ν’ ανανεώσει την κοινωνική σου ζωή βάζοντας ή βγάζοντας ανθρώπους από το φιλικό σου κύκλο. Η αξιολόγηση αλλά και οι νέες σου επαφές θα σου δώσουν την ευκαιρία να βρεις τρόπους ή ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων. Ωστόσο αυτό τον καιρό, η κατάσταση στο σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον μοιάζουν αφιλόξενα κάτι που σε κουράζει ψυχικά και σου αφαιρεί μέρος από την ενέργεια σου. Δώσε περισσότερο χρόνο στα δημιουργικά σου σχέδια, στα παιδιά και σε ότι σε κάνει χαρούμενο.

 

Αιγόκερως

Η Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό είναι εξαιρετικά σημαντική για το δικό σου ζώδιο αφού θα πυροδοτήσεις εξελίξεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει περισσότερο στη ζωή αυτόν της επαγγελματικής και κοινωνικής αναγνώρισης. Ειδικά αν είσαι γεννημένος στο πρώτο δεκαήμερο θα βρεθείς μπροστά σε ευκαιρίες που θα βοηθήσουν την επαγγελματική σου άνοδο σύμφωνα πάντα με το τι έχεις πράξει στο παρελθόν. Προαγωγή, βράβευση, θετική δημοσιότητα είναι κάποια από τις θετικές συνέπειες της έκλειψης.

 

Υδροχόος

Η Έκλειψη Σελήνης θα σου δημιουργήσει μία έντονη επιθυμία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και όλα τα γνωστά που την απαρτίζουν. Θα σχεδιάσεις την πορεία σου με βάση μία άλλη λογική που προκύπτει από την ανανεωμένη εικόνα σου για την ζωή. Ταξίδια και σπουδές σε φέρνουν σε επαφή με νέες κουλτούρες, συνήθεις, θέσεις και ιδέες που σε βοηθούν ν’ αναδείξεις το πρωτοποριακό σου πνεύμα. Σε πιο πρακτικό επίπεδο αυτή η Έκλειψη μπορεί να φέρει την κορύφωση ενός νομικού θέματος ή εξελίξεις σε σχέσεις με συγγενείς εξ αγχιστείας.

 

Ιχθύες

Η Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό έρχεται να στρέψει την προσοχή σου στο ψυχολογικό υπόβαθρο των ερωτικών σου σχέσεων αλλά και στα οικονομικά που μοιράζεσαι, τις αντίστοιχες υποχρεώσεις σου αλλά και σε κληρονομικές υποθέσεις η περιπτώσεις αποζημίωσης. Η επιθυμία σου αυτή τη στιγμή είναι να περιφρουρήσεις τούς πόρους σου ή να κινηθείς με σκοπό να δημιουργήσεις παθητικό εισόδημα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αρκετή προσοχή αυτή την εποχή γιατί ο συνωστισμός πλανητών στο δικό σου ζώδιο σε καθιστά αρκετά παρορμητικό και ριψοκίνδυνο. Προώθησε τις ασφαλείς και σταθερές επενδύσεις.

Maria Sylla