Μοιράσου το με τους φίλους σου

Η πρώτη έκλειψη Ηλίου του 2023 γίνεται στις 20/4/2023 στις 7.12 πμ για την Αθήνα, στις 29 μοίρες και 50 πρώτα λεπτά του Κριού. Θεωρείται Υβριδική γιατί θα ξεκινήσει ως δακτυλίδι φωτιάς και στην συνέχεια θα μεταμορφωθεί σε ολική. Αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο αφού σε διάστημα 5.000 χρονών από τις 11.898 Ηλιακές Εκλείψεις μόλις οι 569 δηλαδή το 4,8% θεωρούνται υβριδικές.

Ανήκει στην οικογένεια Sarros 7 North (Βόρεια) και η τελευταία της ίδιας οικογένειας ήταν στις 8/4/2005 ενώ η επόμενη θα είναι στις 30/4/2041. Η διάρκεια της θα είναι 1’16’’ ενώ θα είναι ορατή στην Ανατολικό Κεντρική Ασία, Ανατολικές Ινδίες, Αυστραλία, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία. Ενώ ως Υβριδική θα φανεί σε Ινδονησία, Αυστραλία, Παπούα Νέα Γουινέα.

Αυτή είναι η πρώτη έκλειψη στον Παρορμητικό Σταυρό, ένας κύκλος που θα διαρκέσει για δύο χρόνια. Κάθε Ηλιακή Έκλειψη είναι και μία Νέα Σελήνη η δυνατότητα δηλαδή για ένα Νέο Ξεκίνημα.

Η ολοκλήρωση του φαινομένου μέσα στο ζώδιο του Κριού μας παροτρύνει να κάνουμε κάτι καινούργιο με θάρρος, να πάρουμε ρίσκα και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να ενεργοποιηθούμε προκειμένου να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε. Η επιθυμία για κατάκτηση και κυριαρχία είναι ένα σημαντικό συστατικό αυτής της Έκλειψης. Η ανάδειξη του στοιχείου της φωτιάς με την παρουσία των Φώτων αλλά και του Δία στο ίδιο ζώδιο μιλάει για δράση και κινητοποίηση.

Κάτι που παρατηρούμε στο σύνολο των τεσσάρων φετινών εκλείψεων είναι ότι οι χορηγοί τους θα είναι ο Άρης για τις εαρινές και η Αφροδίτη για τις φθινοπωρινές φέρνοντας τον άξονα Αφροδίτη/Άρη μετά από πολύ καιρό και πάλι στο προσκήνιο.

Εξάλλου η αρχική έκλειψη του 1103 μ.Χ. της συγκεκριμένης οικογένειας δίνει την εξίσωση

ΝΣ=ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΑΡΗΣ

Αφού η Νέα Σελήνη είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα ο οποίος βρίσκεται επάνω στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη.

Η ενεργοποίηση του άξονα των σχέσεων και της δημιουργίας θα επανεκκινήσει ουσιαστικά την ανθρώπινη κοινωνική δραστηριότητα η οποία είχε περιέλθει σε απραξία τα χρόνια της πανδημίας.

Αυτό μας προετοιμάζει για ένα ξέσπασμα των ερωτικών επιθυμιών αλλά και κάθε φανερού ή κρυφού πάθους που θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για την ξαφνική εκδηλώσει γεγονότων σχετιζόμενα με την σεξουαλική φύση του ανθρώπου.

Το γεγονός ότι τα φώτα βρίσκονται στην αναιρετική μοίρα του Κριού χαρακτηρίζουν και το τέλος που δίνεται σε κάτι που μέχρι σήμερα υπήρχε ως έμπνευση ή ιδέα και προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση αφού πρώτα η Σελήνη και 4 ώρες μετά την ολοκλήρωση της έκλειψης ο Ήλιος θα περάσουν στο υλιστικό ζώδιο του Ταύρου και εκεί θα ολοκληρώσουν το τετράγωνο με τον Πλούτωνα που συμμετέχει ως πιο κλειστή όψη στη Νέα Σελήνη.

Αυτή η όψη θα γεννήσει καταστάσεις οι οποίες θα εμφανίζονται ακαριαία προκαλώντας την αποκάλυψη κρυμμένων πτυχών του εαυτού μας. Τα γεγονότα σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι σαρωτικά επιφέροντας ακόμη και τη βία.

Νέες παθιασμένες σχέσεις και ανομολόγητες ερωτικές επιθυμίες θα δουν το φως του ήλιου καθώς η ανθρώπινη φύση θα αδυνατεί να αντικρούσει την επιθυμία της οργανικής ύλης. Όπου υπάρχει ανταπόκριση και συνέναιση τα παραπάνω θα εκφραστούν με έρωτα και δημιουργία.

Δυστυχώς όμως θα υπάρξει μεγάλη έξαρση των εγκλημάτων πάθους, της πορνείας, της μαστροπείας της οποίας τα θύματα θα βιώσουν βασανιστικές εμπειρίες που θα κρατήσουν για μεγάλο διάστημα. Η ομαδική βία με κάθε τρόπο είναι επίσης ένας από τους τρόπους έκφρασης της συγκεκριμένης ενέργειας.

Αυτό θα το δούμε να εκτυλίσσεται τους επόμενους 13-14 μήνες, διάστημα που η έκλειψη θα είναι ενεργοποιημένη. Οι συλλογικές αντιδράσεις από εδώ και στο εξής θα παίρνουν μεγάλη έκταση και εφόσον γίνονται συντονισμένα θα έχουν και αποτελέσματα. Επίσης οι ομάδες που ιδρύονται αυτό το διάστημα και έχουν συγκεκριμένο στόχο θα μπορέσουν να δώσουν δυνατούς αγώνες για να τον πετύχουν.

Συμπερασματικά σε ότι αφορά σε πιο προσωπικό επίπεδο κάθε μορφή σχέσης εφόσον τα άτομα επηρεάζονται από το φετινό κύκλο των εκλείψεων θα αντιμετωπίσουν σημαντικές εντάσεις αντίστοιχες της φύσης της σχέσης που θα οδηγήσουν σε μία ολοκληρωτική μεταμόρφωση.

Οπως βλέπουμε στην εικόνα με την πορεία της Έκλειψης τα σημεία της Γης που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Νοτιοανατολική Ασία και η Ωκεανία.

Γεγονότα που αναμένονται σε αυτές τις περιοχές είναι

  • Έντονα φυσικά φαινόμενα

  • Έξαρση βίας

  • Ατυχήματα

  • Κοινωνικές Αναταραχές

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στο κοντινό 2005 βλέπουμε ότι από την εκδήλωση της έκλειψης στις 8/4/2005 και μετά τα σημαντικότερα γεγονότα που εκδηλώθηκαν ήταν:

  • Ισχυρός σεισμός σε Σουμάτρα και Κασμίρ με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.
  • 4 Συντονισμένες βομβιστικές ενέργειες στο κεντρικό Λονδίνο με πολλούς νεκρούς και τραυματίες
  • Αεροπορικό ατύχημα της Κυπριακής εταιρείας Ήλιος
  • Τυφώνας Κατρίνα.

Μία χώρα που θα επηρεαστεί πολύ σημαντικά από την Ηλιακή Έκλειψη του Απριλίου είναι και η Κίνα της οποίας ο Ωροσκόπος αλλά και η Σελήνη βρίσκονται στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.

Με αφετηρία λοιπόν αυτή την σημαντική ενεργειακά στιγμή η Κίνα θ’ αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις ως προς την ταυτότητα της, την επικοινωνία της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας ενώ οι αντιδράσεις που θα δέχεται από τον πληθυσμό για ζητήματα που διχάζουν θα είναι μεγάλες.

Τα ατυχήματα κατά τις μετακινήσεις ενδέχεται να είναι συμβάντα που θα πυροδοτήσουν περεταίρω αντιδράσεις. Επίσης είναι πιθανόν να υπάρξουν ατυχήματα και δυσάρεστα συμβάντα σε χώρους εκπαίδευσης.

Γενικότερα η Κίνα εισέρχεται σε μία μία περίοδο που θα υποχρεωθεί σε βαθιές τομές πάντα μετά από εντάσεις και κρίσεις που θα πυροδοτήσουν την αντίδραση του λαού. Αν προσθέσουμε εδώ και την Σεληνιακή Έκλειψη που ακολουθεί τον Μάιο στην 14η μοίρα του Σκορπιού και πυροδοτεί ένα επιπλέον δύσκολο σημείο του χάρτη της Κίνας (σύνοδος Άρη Πλούτωνα στον Λέοντα) πιστεύω ότι τα νέα από την τεράστια αυτή χώρα δεν θα είναι καλά. Η συμμετοχή της σε εχθροπραξίες αλλά και οι δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσει σε διπλωματικό επίπεδο θα τη φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση και μία γενικευμένη, συνεχόμενη κρίση.

Τέλος για την Ελλάδα ο χάρτης της Μεταπολίτευσης δείνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την πολιτική και πολιτειακή κατάσταση στη χώρας μας. Σε αυτό τον χάρτη ο Ήλιος βρίσκεται στην 0 και 49 πρώτα λεπτά του Λέοντα στον 1ο οίκο και δέχεται το πολύ κλειστό τετράγωνο από την Έκλειψη που λαμβάνει χώρα στον 10ο οίκο.

Δεδομένου ότι στις 21/5 διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές θεωρώ ότι αυτή η Έκλειψη μας δείχνει μία μεγάλου μεγέθους ανατροπή που αφορά τους ανώτατους άρχοντες και το ίδιο το σύστημα της διακυβέρνησης. Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας διελαύνει τον 7ο, συμμετέχει στην Έκλειψη και βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο στον συγκεκριμένο χάρτη μάς λέει ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ήσυχα αλλά και ότι έρχονται εξαιρετικής σημασίας αλλαγές που μπορεί να είναι καταλυτικές ακόμη και για το ίδιο το πολίτευμα.

Η πολιτειακή μεταμόρφωση της Ελλάδος αλλά και η σημαντική ανάμειξη των δυνατών συμμάχων είναι δεδομένη. Η συγκεκριμένη επίσης διέλευση μας πληροφορεί ότι οι σχέσεις με τους φανερούς εχθρούς θα διέλθουν από μία νέα περίοδο κρίσης που μπορεί να έχει ακόμη και βία.

Να προσθέσουμε επίσης ότι λίγες ώρες μετά την κορύφωση του φαινομένου ο Ερμής γίνεται στάσιμος στην 15η μοίρα του Ταύρου, πολύ κοντά στην μοίρα της επερχόμενης Σεληνιακής Έκλειψης που γίνεται στην 14 μοίρα του Σκορπιού. Το μήνυμα που παίρνουμε από τον Ερμή είναι ότι πολύ σύντομα θα επανεξετάσουμε και θα λογαριαστούμε με το παρελθόν.

Ουσιαστικά αυτό που προσπαθεί να μας πει το Σύμπαν είναι ότι βρισκόμαστε μεταξύ δύο κόσμων. Είμαστε μπροστά σε πολύ σημαντικές αλλαγές που έρχονται σε συλλογικό επίπεδο. Με την Ηλιακή Έκλειψη έχουμε την πρώτη ενεργοποίηση του Πλούτωνα μέσα στον Υδροχόο που θα μας δείξει και τα θέματα τα οποία θα έχει να πραγματευτεί ο καθένας προσωπικά αλλά και σε συλλογικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Maria Sylla