Μοιράσου το με τους φίλους σου

Η απιστία εμφανίστηκε μαζί με το ανθρώπινο είδος και το συντρόφευσε σε όλη την πορεία του μέχρι σήμερα. Η παρουσία της σε όλα τα κοινωνικά, πνευματικά και οικονομικά στρώματα αποδεικνύει ότι είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Οι περισσότεροι πολιτισμοί την αποτάσσουν ενώ είναι κάθετοι στην μονογαμία. Το οξύμωρο με το νευρωτικό δυτικό πολιτισμό του 21ου αιώνα είναι ότι ενώ δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη ανοχή στις διαφορετικές μορφές συμβίωσης και σεξουαλικών προτιμήσεων, είναι αμείλικτος με το θέμα της απιστίας. Παλιότερα η συγχώρεση ήταν πολύ πιθανή γιατί η απιστία ήταν κομμάτι της ζωής. Σήμερα με τις υψηλές προσδοκίες που έχουμε από τους συντρόφους μας αλλά και τους εαυτούς μας, αρνούμαστε να κατανοήσουμε ή να συγχωρέσουμε αυτόν που υπέκυψε στο θανάσιμο αμάρτημα. Η πρώτη κουβέντα που θ’ αρθρώσει κάποιος όταν μάθει ότι έπεσε θύμα της απιστίας είναι «Γιατί?» Τι είναι αυτό που μας σπρώχνει στην ανεύρεση του απαγορευμένου παραδείσου? Τι είναι αυτό που μας ωθεί στην απόλαυση της κλεμμένης ευτυχίας?  Στην προσπάθεια ν’ απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα έχουν γίνει αμέτρητες έρευνες και έχουν καταγραφεί άλλες τόσες επιστημονικές και φιλοσοφικές απόψεις.

Η Αστρολογία απ’ τη δική της πλευρά και μέσα από την ανάλυση του Γενέθλιου χάρτη, ρίχνει φως σ’ εκείνες τις πτυχές της προσωπικότητας μας που μας κάνουν να μην ικανοποιούμαστε από τους μόνιμους συντρόφους. Για να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα όμως αν κάποιος θα είναι άπιστος πρέπει να μελετήσουμε και να συνυπολογίσουμε με προσοχή όλα τα στοιχεία του χάρτη. Ας δούμε όμως ποιες είναι οι κυριότερες όψεις και θέσεις της απιστίας.

Ο πλανήτης που έχει κατηγορηθεί κατά κόρον ως υπαίτιος για θέματα απιστίας είναι ο Ποσειδώνας. Όταν λοιπόν σχετίζεται με την Αφροδίτη αλλά και τα φώτα, Σελήνη για τον άνδρα και Ήλιο για τη γυναίκα δημιουργεί πολλές φορές το θύμα ή το θύτη. Ο λόγος που οι ερωτικές υποθέσεις των ατόμων με τις παραπάνω όψεις περιπλέκονται είναι γιατί ο Ποσειδώνας θέλει να δημιουργήσει το ιδανικό τοπίο, την τέλεια μαγική εικόνα, τον απόλυτο ρομαντισμό. Ειδικά στο τετράγωνο Αφροδίτης/Ποσειδώνα το άτομο ψάχνει να βρει στους άλλους το Θεό. Πάντα λοιπόν οι άνθρωποι με έντονες Ποσειδώνιες όψεις έχουν την τάση να εξιδανικεύουν το πρόσωπο του ερωτικούς τους πόθου.  Το σίγουρο είναι ότι στην αρχή ζουν κάθε φορά το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής τους και κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν το ταίρι τους. Όταν όμως περάσει ο πρώτος καιρός της σχέσης αρχίζουν και απογοητεύονται γιατί βλέπουν ότι δίπλα τους έχουν ένα κοινό άνθρωπο και όχι κάποιο σούπερ ήρωα. Τότε αρχίζουν να ψάχνουν το νέο άτομο που θα τους δώσει έστω και για λίγο την αίσθηση του θεϊκού μέσα από την ανθρώπινη ύπαρξη. Στην ουσία αυτοί οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα και όχι με κάποιον άνθρωπο. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι να πέφτουν θύματα συναισθηματικής χειραγώγησης και να παίζουν το ρόλο του μάρτυρα μέσα στη σχέση. Και οι δύο περιπτώσεις είναι επίπονες για τον άνθρωπο γιατί ζει με την αίσθηση του ανικανοποίητου συνέχεια. Πολλές φορές μάλιστα διατηρούν διαφορετικές κρυφές σχέσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους προκειμένου να βρίσκονται συνέχεια στον Παράδεισο της έκστασης.

Ένας άλλος πλανήτης που προκαλεί φαινόμενα απιστίας είναι ο Ουρανός. Ο λόγος όμως, που αυτή τη φορά, απιστεί κάποιος είναι τελείως διαφορετικός. Και πάλι η Αφροδίτη, που δείχνει στο χάρτη μας πως σχετιζόμαστε, είναι ο πιο ευαίσθητος πλανήτης στο άγγιγμα του Ουρανού. Οποιαδήποτε όψη και να σχηματίζει μαζί του τη μετατρέπει σε μία ακούραστη κυνηγό της έξαψης και του καινούργιου που την εξαντλεί και την απομυζεί. Συνήθως τα άτομα αυτά φεύγουν από την σχέση πριν καλά καλά προλάβουν να χτίσουν κάτι στέρεο. Η αγάπη τους για την ανεξαρτησία αλλά και την ένταση τους οδηγεί συνεχώς σε νέες περιπέτειες προκειμένου να κρατηθεί ψηλά η αδρεναλίνη. Μία από τις βασικές φοβίες αυτών των ανθρώπων είναι αυτή της δέσμευσης με κάποιον άλλον και για να το ξεπεράσουν πρέπει να βρουν την αιτία αυτού. Οι ίδιες επιπτώσεις υπάρχουν και στις σχέσεις Ουρανού/Σελήνης που δείχνουν ότι το άτομο διακατέχεται από συναισθηματική ανασφάλεια και ένταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα βρίσκεται συνήθως σε μία ασταθή οικογενειακή ζωή που δεν το βοήθησε να φτιάξει ένα γερό συναισθηματικό υπόβαθρο.  Οι δύσκολες όψεις του Ουρανού με τον Ωροσκόπο μας προκαλούν επίσης αστάθεια στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Συνήθως εδώ έχω να κάνουμε με άτομα έντονης νευρικής φύσης που δεν μπορούν να μείνουν σταθεροί σε καμία σχέση όχι μόνο στην ερωτική. Γενικά ο τρόπος ζωής αυτών των ατόμων είναι αντισυμβατικός και πολλές φορές αλλοπρόσαλλος ανάλογα φυσικά με τον υπόλοιπο χάρτη. Έτσι είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να δεσμευτούν σε κάτι μόνιμο τη στιγμή που εκεί έξω υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που καλούνται να εξερευνήσουν.

Ο δύσκολες όψεις του Πλούτωνα με την Αφροδίτη ή με την Σελήνη ή οι θέσεις αυτών των δύο πλανητών στον Σκορπιό φέρνει πολλές φορές παράνομους έρωτες. Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος που τρέφεται από την ίντριγκα, το κάνει για να απολαύσει την κλεμμένη ευτυχία. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την σταθερότητα αντιθέτως μπορεί να έχουν μία σταθερή παράνομη σχέση για όλη τους τη ζωή. Το πάθος τους πυροδοτείτε από την αίσθηση του επικίνδυνου, του κρυφού και του απαγορευμένου. Μερικές φορές όταν έχουμε Πλουτώνια άτομα που διατηρούν παράνομη σχέση, χωρίζουν όταν εκείνη γίνει δημόσια. Στις θετικές όμως όψεις ο Πλούτωνας γίνεται χορηγός μιας αρκετά πλούσιας συναισθηματικής ζωής.

Οι όψεις των δύο ερωτικών πλανητών μεταξύ τους είναι πολύ χαρακτηριστικές για το προφίλ ενός ανθρώπου. Η σύνοδος μπορεί να δώσει την τάση να επιδοθεί το άτομο σε ερωτικές περιπέτειες για την ηδονή και μόνο. Ο Άρης ως ενεργητικός πλανήτης επιβάλλεται στην παθητική Αφροδίτη και την κάνει συνένοχο στη διαρκή αναζήτηση της απόλαυσης. Ο μόνος τρόπος για να μείνει σταθερό ένα άτομο με αυτό τον συνδυασμό είναι να βρει την απόλυτη σεξουαλική ολοκλήρωση μέσα από την συναισθηματική του σχέση.

Οπωσδήποτε η ποιοτική ανάλυση του χάρτη ενός ανθρώπου θα μας δείξει κατά πόσο μπορεί να μένει σταθερός και να δεσμεύεται στην ζωή του. Οι χάρτες με έντονο το Παρορμητικό και το Μεταβλητό στοιχείο ή αυτό του Αέρα και της Φωτιάς δίνουν ανθρώπους που μπορούν εύκολα ν’ αλλάξουν πορεία ή να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο για τη χαρά της αρχής και μόνο. Λόγω αυτού οι θέσεις πλανητών στα ζώδια του Κριού, Διδύμων, Ζυγού και Τοξότη θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνος σε θέματα απιστίας. Επιπλέον πρέπει να εξετάζουμε τις ακμές και τους κυβερνήτες του 1ου και του 7ου οίκου που θα μας δώσουν σημαντικές πληροφορίες για το πώς βλέπει ο άνθρωπος τις σχέσεις του.  Η ανάλυση των Φώτων (Ήλιος/Σελήνη) είναι πρωταρχικής σημασίας σε ότι και αν εξετάζουμε στο γενέθλιο. Εδώ θα βρούμε του φόβους και τις ανασφάλειες που έχει ένας άνθρωπος που ανάλογα με τον υπόλοιπο χάρτη θα εκφραστούν σε διάφορους τομείς της ζωής.

Όποιο ρόλο και αν επιλέγουμε να παίζουμε στην ζωή μας, του θύματος ή του θύτη είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιούμε γιατί πράττουμε κατά πως πράττουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να περάσουμε σε επόμενο πεδίο εξέλιξης, έχοντας αφενός ζήσει τους χάρτες μας και αφετέρου ξεπερνώντας τους.

Maria Sylla