Μοιράσου το με τους φίλους σου

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεσπάσει στο Χόλυγουντ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον μεγαλό-παραγωγό Χάρβεϊ Γουέινστεϊν ο οποίος κατηγορείτε για σεξουαλικά εγκλήματα.  Συγκεκριμένα πάνω από εξήντα γυναίκες, μεταξύ των οποίων διάσημες ηθοποιοί, έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση, ενώ κάποιες από αυτές ισχυρίζονται ότι  είχαν μη συναινετικό σεξ μαζί του. Έχει ξεκινήσει αστυνομική έρευνα σε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Λονδίνο ενώ έχει ήδη αποπεμφθεί από την Κινηματογραφική Ακαδημία και από τις εταιρείες παραγωγής στις οποίες προέδρευε.    Ας δούμε από αστρολογική σκοπιά ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τον έχουν οδηγήσει σε πιθανές παρεμβατικές συμπεριφορές.

Ο Χάρβεϊ Γουέινστεϊν γεννήθηκε στις 19/3/1952 στο Flushing της Νέας Υόρκης χωρίς να είναι γνωστή η ώρα γέννησης του. Ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και η Σελήνη του κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στον Αιγόκερο, εκτός και αν έχει γεννηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη. Η όψη όμως που έχει χαρακτηρίσει την μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία αλλά και αν αποδειχθούν οι κατηγορίες, θα ταιριάξει γάντι είναι αυτή του τετραγώνου του Άρη από τον Σκορπιό με τον Πλούτωνα από το Λέοντα. Αυτή είναι μία όψη απίστευτης δύναμης η οποία βέβαια μπορεί να εκφραστεί θετικά ή αρνητικά. Κατά κανόνα δημιουργεί βίαιη, άγρια και εριστική συμπεριφορά ενώ οδηγεί το άτομο σε ακραίες εκφράσεις. Όσοι διαθέτουν αρνητικές όψεις μεταξύ Άρη και Πλούτωνα είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτού και ως συνέπεια καταφέρνουν τεράστιες επαγγελματικές επιτυχίες. Βρίσκονται πολύ συχνά σε διαμάχες και δείχνουν μεγάλη σκληρότητα απέναντι σε όποιον στέκεται εμπόδιο. Αυτή την όψη την συναντούμε σε αθλητές κυρίως πολεμικών αθλημάτων αλλά και σε εγκληματίες. Βέβαια υπάρχει κι άλλη όψη του νομίσματος, αυτή της μη δράσης σε οτιδήποτε και παράδειγμα τέτοιας ακραίας έκφρασης είναι ο Γκάντι ο οποίος είχε στο γενέθλιο χάρτη του αντίθεση των ίδιων πλανητών.

Σίγουρα αυτή η εκρηκτική μίξη Άρη/Πλούτωνα έφερε τον Γουέινστεϊν στην κορυφή της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας του κόσμου, η οποία όχι μόνο ψυχαγωγεί αλλά κυρίως δημιουργεί πρότυπα ζωής και ανθρώπων. Σίγουρα κατά τη διαδρομή που έχει διανύσει έχει εργαστεί πολύ αποτελεσματικά κάτω από μεγάλη πίεση με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και ισχυρογνωμοσύνη. Ο Άρης στο ζώδιο του Σκορπιού συνδέει όλη αυτή την ενέργεια με την σεξουαλικότητα του ατόμου. Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι ένα από τα στοιχεία που αναδεικνύουν αυτές οι θέσεις, είναι η ανάγκη για διαρκή επιβεβαίωση το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση θα επιτευχθεί μέσω του σεξ, του χρήματος και της αυλής γύρω από το άτομο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι από αστρολογικής απόψεως, υπάρχουν τα κίνητρα για να επιδοθεί κάποιος σε αυτά για τα οποία κατηγορείται το άτομο που εξετάζουμε. Ο Ήλιος η Αφροδίτη και ο Β. Δεσμός στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύουν την ενασχόληση με την τέχνη, τις πολύ όμορφες γυναίκες από τις οποίες περιστοιχίζεται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το πόσο σημαντικές θα είναι αυτές για την πορεία του στην ζωή.

Με τον Κρόνο στο τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη να τετραγωνίζει τον Ήλιο του ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο και καλείται ν’ αναλάβει ευθύνες για τα πεπραγμένα επί σειράς ετών. Όμως αυτό που θεωρώ ότι παίζει το σημαντικότερο ρόλο για να αποκαλυφθεί η δράση του σε αυτή την Κρόνια διέλευση και όχι σε κάποια παλιότερη είναι η διέλευση του Δία από το Σκορπιό και τα τρία τρίγωνα που θα δημιουργήσει με τον Ποσειδώνα το 2017 και 2018. Αυτή είναι μία όψη που προασπίζει τα ήθη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε να αποδίδεται δικαιοσύνη σε θύματα φυλετικών διακρίσεων, σεξουαλικών επιθέσεων  και άλλων παραβατικών συμπεριφορών εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων ή μειονοτήτων. Ήδη παγκοσμίως έχει ξεκινήσει μία τεράστια κινητοποίηση με την ονομασία #Metoo όπου χιλιάδες σεξουαλικώς κακοποιημένες γυναίκες ανοίγουν το στόματος για πρώτη φορά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι που βιώνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες από την παιδική τους ηλικία, είναι μία ακραία μορφή φυλετικού ρατσισμού και πρέπει να σταματήσει σπάζοντας την σιωπή μας. Το τρίγωνο Δία/Ποσειδώνα θέλει και μπορεί ν’ αποδώσει δικαιοσύνη, φτάνει να την ζητήσουμε.

 

Maria Sylla