Μοιράσου το με τους φίλους σου

Ο αστρολογικός χάρτης του Γιαννάκη, όπως όλοι αποκαλούν τον πολυτιμότερου παίχτη στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, είναι για μάθημα αστρολογίας. Χωρίς να γνωρίζουμε την ώρα γέννησης του, ο χάρτης μιλάει από μόνος του για την επιμονή, την υπομονή και την συνέπεια που πρέπει να έχει κάποιος για να φτάσει στην κορυφή.

 

Ο Ήλιος του στον Τοξότη δίνει την αγάπη για τα σπορ, το εξωτερικό και αυτή την εποχή ευνοείται από τη διέλευση του Δία. Καλή λοιπόν η τύχη και τα όνειρα που έκανε από μικρός, η επιτυχία του όμως στηρίζεται στις όψεις που θα βλέπαμε στο χάρτη του παιδιού μας και θα τρομάζαμε. Ο Κρόνος σχηματίζει τετράγωνα με τον Ερμή, τον Ήλιο και ο Άρης τετράγωνα με Πλούτωνα και Δία. Για μια ακόμη φορά θα τονίσω ότι τα τετράγωνα είναι όψεις επιτυχίας, χωρίς την κινητήριο δύναμη τους θα μέναμε στα όνειρα.  Τα τετράγωνα δημιουργούν τις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες που μας οπλίζουν με δύναμη για να πετύχουμε. Σίγουρα δεν έχει περάσει εύκολα στη νεαρή του ηλικία όμως αυτό ήταν που τον έκανε να παίζει σα να μην υπάρχει αύριο και τον έφερε τελικά στην κορυφή του κόσμου. Γι αυτό που δεν είμαστε σίγουροι επειδή δεν έχουμε ώρα γέννησης είναι η θέση της Σελήνης. Αν και από τις συνεντεύξεις του καταλαβαίνω ότι η οικογένεια του ήταν δίπλα του και τον υποστήριξε σε όλη του προσπάθεια. Αυτό είναι ένδειξη ότι ο Δίας με τον Πλούτωνα όντως σχηματίζουν εξάγωνα με την Σελήνη του, το οποίο δεν αποκλείει να βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.

Δε χρειάζεται λοιπόν να δαιμονοποιούμε τις ¨δύσκολες¨ όψεις αλλά να βρίσκουμε κατάλληλη διέξοδο για την ένταση που προκαλούν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το τετράγωνο Άρη/Πλούτωνα θα μπορούσε να μεταφραστεί ως σημειοδότης μεγάλων κακών στην ζωή του. Όμως η συνείδηση του επέλεξε να λειτουργήσει με το δημιουργικότερο τρόπο την τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη που παρέχει η παραπάνω όψη.

Με τις καλύτερες ευχές μας για μια ακόμη πιο λαμπρή πορεία, χαιρετάμε ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα του σύγχρονου ελληνισμού!!!

 

Maria Sylla