Μοιράσου το με τους φίλους σου

Μετά την απίστευτη καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων και κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν συνειδητοποίησα ότι τα τελευταία χρόνια η Γαλλία έρχεται στο προσκήνιο μονίμως μέσα από αιματηρά, βίαια και καταστρεπτικά γεγονότα. Αποτελεί μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει εκατοντάδες αθώα θύματα. Συνοψίζοντας μερικά από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Γαλλία την τελευταία επταετία αναφέρω:

  • Μάρτιος 2012 Επίθεση σε στρατιωτικούς στην Τουλούζη και μετά σε σχολείο απολογισμός 4 νεκροί ενήλικες και 3 παιδιά.
  • Ιανουάριος 2015 Επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo 12 άνθρωποι νεκροί.
  • Νοέμβριος 2015 Επίθεση στο στάδιο Bataclan και πέριξ αυτού 130 άνθρωποι νεκροί.
  • Ιούλιος 2016 Επίθεση στη Νίκαια κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής 6 άνθρωποι νεκροί.
  • Δεκέμβριος 2018 Επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου 3 άνθρωποι νεκροί.
  • Απρίλιος 2019 Καταστροφή ενός συμβόλου του Παρισιού, της Γαλλίας και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Μέσα από την ιδιότητα του Αστρολόγου θέλησα να ερευνήσω το λόγο για τον οποίο πλήττετε η Γαλλία κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν ήταν καθόλου δύσκολο ν’ ανακαλύψω το γιατί. Στην πολιτική αστρολογία που ερευνά τα ωροσκοπία των κρατών, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι στη γενέθλια που ερευνά τα ωροσκόπια των ανθρώπων. Ο άνθρωπος γεννιέται μία φορά άρα έχουμε μία συγκεκριμένη ημερομηνία και βάσει αυτής καταστρώνουμε το προσωπικό ωροσκόπιο. Στην περίπτωση των κρατών και ειδικά αυτών που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Στη διάρκεια των αιώνων τα κράτη διαφοροποιούνται. Αλλάζουν σύνορα, πολιτεύματα, ονόματα, περνούν περιόδους ακμής και παρακμής, διανύουν καιρούς ειρήνης και εμπόλεμων καταστάσεων. Άρα υπάρχουν αρκετές σημαντικές ημερομηνίες που σηματοδοτούν ένα νέα ξεκίνημα, μία αναγέννηση ή μία εντυπωσιακή αλλαγή. Μία σημαντική στιγμή είναι όταν ένα κράτος αλλάζει το Σύνταγμα του, γιατί αλλάζει τη δομή του, την πολιτική ραχοκοκαλιά του. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω θα δούμε το χάρτη της Γαλλίας της 6ης Οκτωβρίου του 1958 που έχουμε την ίδρυση της 5ης Δημοκρατίας από τον Σαρλ Ντε Γκωλ.

Τα σημεία που βρίσκονται σε κόκκινο κύκλο αποτελούν τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα, τον Ήλιο, την Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη και το Β. Δεσμό. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στα τέσσερα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριό, Καρκίνο, Ζυγό & Αιγόκερω) που από το 2008 δέχεται τη μεταμορφωτική επίδραση του Πλούτωνα και το 2010 την ανατρεπτική του Ουρανού. Το 2012 που ξεκίνησε το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων είχαμε το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα και τις εκλείψεις κοντά στη 13η μοίρα όπου βρίσκεται ο Ήλιος της Γαλλίας.

Σήμερα που έχουμε την καταστροφή του ιστορικού κτιρίου της Παναγίας των Παρισίων βάλλεται η Σελήνη του παραπάνω χάρτη. Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου και στα πολιτικά ωροσκόπια ο συγκεκριμένος πλανήτης συμβολίζει το λαό. Καθώς η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει είναι δυνατή και μας λέει πολλά για τους Γάλλους. Πρώτον είναι τοποθετημένη στον 4ο οίκο άρα ο λαός αγαπά και σέβεται τη χώρα, ενώ νιώθει ότι κατέχει δύναμη μέσα σ’ αυτή.  Τιμά τον πολιτισμό και την κληρονομιά της και μπορεί να γίνει πολύ σκληρός προκειμένου να υπερασπιστεί τα ιδεώδη, αλλά και την εδαφική της κυριαρχία. Το τετράγωνο που σχηματίζεται με τον Ήλιο δείχνει ότι πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπος με του κυβερνώντες (σήμερα κίτρινα γιλέκα). Αυτή την εποχή Κρόνος και Πλούτωνας πλήττουν τη Σελήνη άρα και το λαό της Γαλλίας καθώς και την κληρονομιά του, τις ρίζες του και τα ιστορικά του κτήρια που αποτελούν περεταίρω συμβολισμούς της Σελήνης. Με την εκρηκτική Πανσέληνο της 19ης Απριλίου όπου η συμμετοχή του Ουρανού φέρνει ξαφνικά και καταστροφικά γεγονότα είχαμε τη φωτιά στη Νοτρ Νταμ που βύθισε στη θλίψη το γαλλικό λαό αλλά και κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά.

Δυστυχώς η Γαλλία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το δύσκολο διάστημα ενώ διαφαίνονται αλλαγές που θα προκύψουν στις πολύ σημαντικές συμμαχίες της. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο στον πολύ ενδιαφέρον χάρτη της Γαλλίας που δίνει μαθήματα πολιτικής αστρολογίας.

Maria Sylla