Μοιράσου το με τους φίλους σου

H έκλειψη

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πραγματοποιείται η τελευταία έκλειψη του 2019 που είναι ηλιακή. Το γεγονός γίνεται στην 4η μοίρα του Αιγόκερου και θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων. Η ενέργεια των εκλείψεων πάντα επιδρά μ’ ένα σοκαριστικό τρόπο αφού η έλλειψη φωτός και η διακοπή της ηλιακής ενέργειας αναστατώνουν όλη τη φύση. Όμως από αστρολογικής άποψης για να συμβούν τα μεγάλα πράγματα στην ζωή μας πρέπει κάπου εκεί να έχει βάλει το χεράκι της και μια έκλειψη. Πριν λοιπόν αρχίσουμε τους αφορισμούς για το συγκεκριμένο φαινόμενο καλό είναι να μελετήσουμε προσεκτικά τα πλανητικά δρώμενα της συγκεκριμένης στιγμής. Εξ’ άλλου τ’ αστέρια χρειάζονται σκοτάδι για να λάμψουν. Αυτή λοιπόν η έκλειψη είναι μία από εκείνες που θα βοηθήσει κάποια αστέρια να λάμψουν περισσότερο. Η πιο στενή όψη την στιγμή της έκλειψης είναι η σύνοδος με το Δία κάτι που αναμφίβολα μας προϊδεάζει για θετικά αποτελέσματα ακόμη και αν ο πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του. Η αισιοδοξία και η καλή τύχη έρχονται ανέλπιστα για όσους επηρεάζονται από το φαινόμενο. Το τρίγωνο επίσης της έκλειψης με τον πλανήτη Ουρανό από τον Ταύρο μιλάει για ευχάριστες και τυχερές ανατροπές στην ζωή μας. Ουσιαστικά η έκλειψη έρχεται να ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το τυχερό τρίγωνο μεταξύ Δία και Ουρανού. Έτσι οικονομικά, επαγγελματικά και θέματα διαπροσωπικών σχέσεων θα πάνε προς το καλύτερο μ’ έναν ανεπάντεχο τρόπο.

Άμεση θετική επιρροή έχουν οι Αιγόκεροι (26/12), Κριοί (24/3), Καρκίνοι (25/6), Ζυγοί (27/10) αλλά και οι Ταύροι (24/4), Παρθένοι (27/8) και τέλος Σκορπιοί (27/10), Ιχθύες (23/2). Φυσικά επηρεάζονται και όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι δύο μέρες πριν ή μετά. Σημαντικότητα επίσης δράση θ’ ασκήσει το φαινόμενο και σε όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 4η μοίρα των πιο πάνω ζωδίων με απόκλιση μια δυο μοίρες πριν και μετά. Ας δούμε όμως πως θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια αναλυτικά.

Πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο

Κριός

Ανήκεις σε εκείνους που επηρεάζονται περισσότερο από την έκλειψη, ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 9 Απριλίου. Φαίνεται λοιπόν ότι οι διαφορές μεταξύ οικογένειας και καριέρας δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι. Ήρθε η ώρα για αλλαγές και σημαντικές αποφάσεις που δεν χωρούν καθυστερήσεις. Σίγουρα αυτό δεν θα γίνει με εύκολο τρόπο αλλά μέσα από συγκρούσεις και υποχρεωτικές αλλαγές. Οι ευθύνες και υποχρεώσεις θα είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα πολλές φορές να νιώθεις εξουθενωμένος και άλλες πολύ θυμωμένος με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Επίσης θα βιώσεις μεγάλη πίεση απ’ όσους βρίσκονται πιο ψηλά από εσένα στην ιεραρχία και με δυσκολία θα αναγνωρίζονται οι κόποι σου. Σε περίπτωση που έχεις προβλήματα με τις αρχές ή περιμένεις σημαντικές αποφάσεις η τύχη δεν δείχνει να σε ευνοεί. Ετοίμασε εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να ξεπεράσεις τα εμπόδια.

Ταύρος

Για το δικό σου ζώδιο η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για να επιτύχεις και να υλοποιήσεις στόχους και όνειρα, ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 10 Μαΐου. Οι συνθήκες που δημιουργούνται θα σου δώσουν χώρο για δράση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα θα γίνουν με εύκολο τρόπο. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια θα έρθουν και για σένα, με τη διαφορά όμως, ότι θα μπορέσεις να τα ξεπεράσεις πολύ εύκολα, αφήνοντας σου πολύτιμη εμπειρία και σοφία. Θέματα που αφορούν στο εξωτερικό, στις ανώτατες σπουδές, στις θέσεις που υιοθετείς σχετικά με την ζωή όπως η θρησκεία και η φιλοσοφία θα απασχολήσουν το μυαλό σου το επόμενο διάστημα.

Δίδυμοι

Για ακόμη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα μπαίνουν τα οικονομικά σου που τόσο σε έχουν ταλαιπωρήσει την τελευταία δεκαετία. Σίγουρα φέτος δεν είναι η χρονιά που θα τα δεις ν’ ανθίζουν αλλά αυτό το διάστημα θα σου δώσει την ευκαιρία να βάλεις ακόμη περισσότερη τάξη, κυρίως αν είσαι γεννημένος κοντά στις 11 Ιουνίου.  Η έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου γίνεται σε έναν αρκετά ευαίσθητο χώρο που προσδιορίζει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την συναισθηματική και υλική σου ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι γεγονότα που θα εκδηλωθούν μέσα στη χρονιά θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τα παραπάνω, με σκοπό να προσδιορίσεις από πού προέρχεται η διαρροή ενέργειας και να το διορθώσεις.  Αλλαγές θα δεχθούν και τα οικονομικά του/της συντρόφου καθώς και έσοδα από τρίτες πηγές, οφειλές, αποζημιώσεις και κληρονομικά που θα  βαρύνουν την ψυχολογία σου.

Καρκίνος

Αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 11 Ιουλίου αυτό το διάστημα χαρακτηρίζεται από έντονες καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Αυτή η δύσκολη έκλειψη θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα χωρίς να υπάρχει χώρος για υπεκφυγές και απόδραση. Τώρα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν και αν κάτι έχει κλείσει τον κύκλο του πρέπει να τελειώσει οριστικά για να περάσεις στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου. Βέβαια όλα αυτά είναι εύκολα στη θεωρία όμως οι συναισθηματικές κρίσεις είναι από τις δυσκολότερες και τις πιο επώδυνες. Οι οριστική ρήξη σε γάμους και σε συνεργασίες είναι πολύ πιθανή λοιπόν μέσα στους επόμενους μήνες. Σε άλλες περιπτώσεις η ενέργεια θα μπορούσε να εκδηλωθεί μ’ ένα σημαντικό πρόβλημα του συντρόφου ή κάποιου στενού συνεργάτη/συνεταίρου, το οποίο θα γίνει μέρος των δικό σου προβληματισμών και θ’ αναστατώσει την ζωή σου. Γενικά πάντως δεν είναι η κατάλληλη χρονιά για ν’ αναζητήσεις στήριξη από άλλους καθώς θ’ αντιμετωπίσεις ένα εχθρικό περιβάλλον.

Λέων

Η έκλειψη αυτή έρχεται για να σου υπενθυμίσει ότι η υγεία και οι συνθήκες της καθημερινότητας σου είναι κάτι που δεν πρέπει ν’ αφήνεις στην τύχη του. Και πως θα σου το θυμίσει αυτό; Δίνοντας σου σήματα από τον οργανισμό σου ότι τον έχεις φθάσει στ’ άκρα και πρέπει να συγκρατήσεις τα πάθη σου προκειμένου να εξασφαλίσεις την σωστή λειτουργία του. Αποφασίζεις λοιπόν την ανάληψη δράσης προκειμένου να δώσεις στο σώμα σου τα εφόδια για να ανακάμψει. Σε άλλες περιπτώσεις οι συνθήκες εργασίας ή οι υφιστάμενοι και το βοηθητικό προσωπικό ενδέχεται να είναι οι αιτίες για μία δύσκολη και βαριά καθημερινότητα. Γενικά οι σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον δεν διάγουν την καλύτερη τους εποχή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να κρατηθεί η ισορροπία. Προσοχή επίσης χρειάζονται τα μικρά ζωάκια.

Παρθένος

Είσαι από τους τυχερούς του ζωδιακού που μία τόση σκληρή έκλειψη πρόκειται να σε επηρεάσει με την πιο θετική ενέργεια που μπορεί να έχει. Ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 12 Σεπτεμβρίου θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις δύσκολα δημιουργικά σχέδια που έχεις κατά νου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα λυθούν όλα τα προβλήματα και θα σου δοθούν τα κλειδιά του Παραδείσου. Αντιθέτως απαιτείται από σένα υπομονή, επιμονή και συνεπεία. Στοιχεία που αν καταφέρεις να συγκεντρώσεις θα έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα. Σχέσεις, επιχειρηματικές κινήσεις, παιδιά αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες θα είναι οι πρωταγωνιστές γι’ αυτό το διάστημα. Μέσα σ’ ένα στείρο και ψυχρό περιβάλλον εσύ θα καταφέρεις να καρποφορήσεις.  Ωστόσο κυρίως σε θέματα παιδιών ή εγκυμοσύνης οφείλεις να είσαι προσεκτικός και να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη του. Αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα και χάνεις ένα κομμάτι από την παιδικότητα σου, ωστόσο στην συγκεκριμένη στιγμή αυτό θα σε βοηθήσει να βγεις νικητής.

Ζυγός

Η Έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 13 Οκτωβρίου. Η οικογένεια και το σπίτι δυστυχώς μετατρέπονται σ’ ένα χώρο γέννησης προβλημάτων και δύσκολων καταστάσεων που δεν σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις ούτε λεπτό. Η ψυχολογία σου είναι αρκετά πεσμένη και αυτό δεν σε βοηθά να βρεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν. Καλό θα ήταν ν’ αφήσεις να περάσει το διάστημα της κρίσης πριν αποφασίσεις να δράσεις. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα δώσεις χρόνο στην ενέργεια να εκδηλωθεί για να μπορέσεις εκ των υστέρων να κάνεις κάτι. Σε πολλές περιπτώσεις τα επαγγελματικά προβλήματα θα είναι εκείνα που θα φέρουν την αναστάτωση και στο χώρο της οικογένειας. Επίσης οι γονείς ενδέχεται να αποτελέσουν πηγή άγχους και στεναχώριας.

Σκορπιός

Η Σεληνιακή Έκλειψη συντελείται μέσα στον πιο νοητικό χώρο για το δικό σου ζώδιο και θα επηρεάσει κυρίως εσένα που έχεις γεννηθεί κοντά στις 13 Νοεμβρίου. Οι ιδέες σου, τα πιστεύω σου και οι θέσεις σου για την ζωή αναμένονται να υποστούν ολοκληρωτική μετάλλαξη μετά την Σεληνιακή Έκλειψη. Αυτό φυσικά σε πρακτικό επίπεδο θα σημάνει αλλαγές στην καθημερινότητα σου, στον τρόπο που κινείσαι αλλά και στα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράς. Το σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η αλλαγή θα δράσει προς όφελος σου τελικά, αφού θα καταφέρεις να δεις τα σημεία εκείνα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αλλαγές που θα διευκολύνουν την ζωή σου. Ενεργοποιούνται θέματα σπουδών, ταξιδιών και συγγενών που θα δοκιμάσουν επιτυχώς τις αντοχές και την προσαρμοστικότητα σου.

Τοξότης

Η οικονομική κατάσταση είναι και πάλι ένα από τα πρωταγωνιστικά θέματα της ζωής σου κυρίως αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 12 Δεκεμβρίου. Έσοδα συντρόφου ή από τρίτες πηγές καθώς και οφειλές και απαιτήσεις από οργανισμούς θα παρουσιάσουν κινητικότητα στο κοντινό μέλλον. Ωστόσο τ’ αποτελέσματα δεν αναμένονται άμεσα αφού χρειάζεται αρκετή δουλειά και εύστοχες κινήσεις για να φέρεις τα πράγματα στη θέση που θέλεις. Αυτό που θα σου δείξει η Έκλειψη είναι μία πόρτα διαφυγής από το πρόβλημα ή μία ευκαιρία που μπορείς ν’ αρπάξεις αλλά αφού πρώτα δουλέψεις με συνέπεια και τιμιότητα. Αν έχεις αποφασίσει να τακτοποιήσεις οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος θα το καταφέρεις αλλά με σημαντική προσπάθεια και θυσίες.  Η ψυχολογία σου είναι ευμετάβλητη και αυτό δεν σε βοηθά αυτή την στιγμή να πάρεις σωστές αποφάσεις. Περίμενε να καταλαγιάσουν τα πράγματα και μετά ανέλαβε δράση.

Αιγόκερως

Αν μη τι άλλο είσαι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους αυτού του αστρολογικού φαινομένου, αφού κατά το ήμισυ λαμβάνει χώρα στο δικό σου ζώδιο. Για εσένα που έχεις γεννηθεί κοντά στις 10 Ιανουαρίου τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά αυτό το διάστημα. Η δύσκολη αυτή έκλειψη έρχεται ν’ αναστατώσει τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών με γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και οριστική ρήξη. Νιώθεις απομονωμένος και συναισθηματικά αφυδατωμένος αφού αντιμετωπίζεις αρκετή εχθρότητα. Σίγουρα αυτή δεν είναι από τις πιο ευχάριστες περιόδους της ζωής σου, όμως θ’ αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο το γεγονός ότι θα καταλάβεις ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι πρέπει να φύγουν από την ζωή σου. Πρόσεχε επίσης τον εαυτό σου παρέχοντας του το χώρο και το χρόνο για ξεκούραση και ηρεμία. Κάποια προβλήματα υγείας που ενδέχεται να παρουσιαστούν αυτή την εποχή θα επιμείνουν για όλη τη χρονιά.

Υδροχόος

Η καθημερινότητα σου και οι συνθήκες εργασίας σου είναι από τους τομείς που πρόκειται αλλάξουν με την Έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου, ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 9 Φεβρουαρίου. Πρόσωπα και πράγματα που αποτελούν πάγια στοιχεία της ζωής σου βλέπεις ν’ αποσπούνται δημιουργώντας το κενό που θα χρειαστεί να γεμίσει από κάτι νέο. Σίγουρα τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εύκολο αφού η συνήθεια είναι δεύτερη φύση του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν θ’ αναγκαστείς ν’ αλλάξεις και κάποιες βλαβερές συνήθειες που μπορεί να σου έχουν προκαλέσει προβλήματα υγείας. Γενικά η υγεία είναι ένας τομέας που ευαισθητοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα και θα σου επιβάλει αλλαγές στον τρόπο ζωής σου από εδώ και πέρα. Αυτή η έκλειψη όμως θα επηρεάσει πολύ και την ψυχολογική σου κατάσταση δημιουργώντας σου αμφιβολίες και βγάζοντας στην επιφάνεια φοβίες και αγωνίες που τόσο καιρό δρούσαν ασυνείδητα. Πάρε την ευκαιρία ν’ αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που σε κρατάει ξύπνιο τα βράδια και να συμφιλιωθείς μαζί του.

Ιχθύες

Για εσένα που έχεις γεννηθεί κοντά στις 10 Μαρτίου η Σεληνιακή Έκλειψη του Ιανουαρίου είναι από εκείνες που θα φέρουν αντικατάσταση προσώπων ή σχεδίων μ’ έναν ανώδυνο τρόπο. Η δημιουργικότητα σου αλλά και η ανάγκη για έρωτα και κοινωνικότητα βρίσκονται στο ζενίθ και νιώθεις ότι σύντομα θα βρεις το πρόσωπο που θα εκπληρώσει τα όνειρα σου ή είναι αυτό που ήδη βρίσκεται στην ζωή σου. Όμως οι καιρός δεν είναι κατάλληλος για ρομαντικά όνειρα αλλά για αντιμετώπιση της πραγματικότητας με ρεαλισμό. Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά στις σχέσεις, στους φίλους, στα παιδιά, αλλά και στα σχέδια σου χρειάζεται να κάνεις μία επανατοποθέτηση, αφού πρώτα έχεις αξιολογήσει με αντικειμενικά κριτήρια την κατάσταση. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το περιβάλλον ενδείκνυνται για να απορρίψεις ή να επανασχεδιάσεις την πορεία σου με επιτυχία.
Maria Sylla