Μοιράσου το με τους φίλους σου

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα των τελευταίων ημερών είναι η απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ, κοινώς Χάρρυ και Μέγκαν να παραιτηθούν των βασιλικών τους καθηκόντων. Έχει ξεκινήσει μία τεράστια δημόσια συζήτηση για το ποιος φταίει, γιατί αφού ήξερε η Μέγκαν ότι θα ζήσει βάσει πρωτοκόλλου τον παντρεύτηκε και ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε από αστρολογικής απόψεως ποια ήταν τα κίνητρα που οδήγησαν το πριγκηπικό ζεύγος να λάβει αυτή την απόφαση.

Πρώτα θα εξετάσουμε το χάρτη του Πρίγκιπα Χάρρυ να δούμε πως νιώθει αυτός για την θέση του στην κοινωνία και τι είναι αυτό που θα τον κάνει τελικά ευτυχισμένο στην ζωή.

 

 

Παρατηρούμε ότι ο Ήλιος του ανήκει στο Μεταβλητό ζώδιο της Παρθένου και βρίσκετε σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Αυτό κατ’ αρχάς υποδηλώνει ότι ο Πρίγκιπας είναι ένας άνθρωπος ευαίσθητος, ονειροπόλος με έλλειψη αυτοπεποίθησης και πολλές ανασφάλειες.  Οι θέσεις των πλανητών 8ος και 12ος οίκος αντίστοιχα δείχνουν ότι τα παραπάνω θα επηρεάσουν άμεσα την ψυχολογική του κατάσταση και φυσικά δείχνουν την επαφή με το θάνατο από μικρή ηλικία που επέφερε ένα μεγάλο τραύμα στην ψυχή του. Η Σελήνη του στον Ταύρο και στον 4ο οίκο δείχνουν το πόσο δυνατές είναι οι οικογενειακές του ρίζες, αλλά και έναν άνθρωπο που θα γίνει ευτυχισμένος μέσα από την οικογενειακή γαλήνη και σταθερότητα. Η συναισθηματική και υλική ασφάλεια αποτελούν τους πυλώνες για την ψυχική ηρεμία του συγκεκριμένου ατόμου, κάτι βέβαια που δεν ήταν εύκολο για τον μικρό πρίγκιπα που έχασε τη μητέρα του στην τρυφερή ηλικία των δώδεκα.  Αυτό αστρολογικά φαίνεται από την αντίθεση της Σελήνης με τον Κρόνο που είναι και ο πιο σημαντικός πλανήτης για την απόφαση που πήρε. Παρατηρούμε ότι ο Ωροσκόπος του Χάρρυ βρίσκεται στον Αιγόκερω και ο κυβερνήτης του Κρόνος σε σύνοδο με το Μεσουράνημα στον Σκορπιό. Αναμφισβήτητα αυτό δείχνει ένα άτομο με φήμη, αλλά μια φήμη βαριά που δεν αρέσει στον άνθρωπο (Κρόνος αντίθεση Σελήνη). Μάλιστα εδώ θα πούμε ότι η κληρονομιά (Κρόνος στον Σκορπιό) είναι δυσβάσταχτη για έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή. Ο Χάρρυ από τη φύση του δεν είναι ένας άνθρωπος που αποζητά τους τίτλους, τη φήμη και τις δόξες. Και όσοι αναρωτιέστε για τον ωροσκόπο του στον Αιγόκερω αυτός δείχνει την προσήλωση στους στόχους, την υπομονή και την επιμονή καθώς και τον τίμιο τρόπο για να τους επιτύχει και όχι Φιλοδοξία. Ο οίκος που βρίσκεται ο Κρόνος στο γενέθλιο χάρτη δείχνει τον τομέα που μας περιορίζει, μας δυσκολεύει και τέλος μας παρέχει το μεγαλύτερο ίσως μάθημα της ζωής μας. Η βασιλική καταγωγή για το συγκεκριμένο άτομο έχει αποτελέσει τροχοπέδη για την επίτευξη της ευτυχίας. Άρα ο Χάρρυ έψαχνε κάτι ή κάποιον για να ξεφύγει από τον μπαμπούλα που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το παλάτι. Φυσικά ο χάρτης δείχνει και πολλά άλλα στοιχεία που θα τα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά στο μέλλον. Όπως ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Πλούτωνας στον ένατο μαζί με την Αφροδίτη του εκεί ενισχύει την τάση για επιτυχία στο εξωτερικό και τη γυναίκα ξένης καταγωγής. Ο Άρης/Ουρανός επίσης στον 11ο (τα λεφτά του βασιλιά) σφραγίζει το τέλος της οικονομικής εξάρτησης από το παλάτι.

Ας δούμε τώρα αστρολογικά πως η Μέγκαν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να εκπληρώσει ο Χάρρυ το πεπρωμένο του.

 

 

Η Μέγκαν που αναμφισβήτητα είναι ένα φιλόδοξο άτομο (Ήλιος στο Λέοντα στον πρώτο οίκο) και αρκετά νάρκισσος (Σελήνη στον Ζυγό) έχει και αυτή ένα βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό που έχει γραφτεί με μελανά χρώματα στην ψυχή της. Είναι αρκετά νευρική με πολύ εύθραυστη ψυχική ισορροπία και είναι ευτυχισμένη όταν την θαυμάζουν. Με τη διέλευση του Κρόνου από τον Αιγόκερω, δέχεται από το 2018 τον πόλεμο των ΜΜΕ με αποτέλεσμα να πληγώνεται η αυταρέσκεια από τη μία και να μεγαλώνει η ψυχική της ένταση από την άλλη. Αυτό φυσικά έκανε το Χάρρυ να θελήσει να την προστατέψει παίρνοντας την γνωστή απόφαση. Μελετώντας σε αντιπαράθεση τους δύο γενέθλιους χάρτες βλέπουμε ότι ο Ήλιος της Μέγκαν ενεργοποιεί με τετράγωνο την αντίθεση Κρόνου, Μεσουρανήματος Σελήνης του Χάρρυ που εκφράζεται με την απομάκρυνση του από την οικογένεια, το αξίωμα του και ίσως την χώρα του. Επίσης το Μεσουράνημα της που είναι πάνω στον Ωροσκόπο του Χάρρυ δείχνει ότι του αρέσει το προφίλ της και ο τρόπος που κινείται και ζει την ζωή. Όμως το κλειδί είναι σαφέστατα ο Ήλιος (προσωπικότητα) της Μέγκαν που τον έκανε να πάρει αυτή την τόσο σημαντική απόφαση για την ζωή του.  Σίγουρα η τριετία που θ’ ακολουθήσει θα φέρει πολλές φορές το ζευγάρι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αφού τα γεγονότα θα είναι πολλά και αιφνίδια. Η σχέση τους θα περάσει από πολλά κύματα και θα είναι αρκετές φορές δύσκολο να την κρατήσουν. Όμως και οι δύο έχουν αρκετά ισχυρά σταθερά στοιχεία στον χαρακτήρα τους και ο Χάρρυ θα κάνει πολλές φορές πίσω προκειμένου να μην θυσιάσει την οικογένεια που τώρα κτίζεται. Ας τους ευχηθούμε να βρουν την ευτυχία όπως εκείνοι την ορίζουν και μην ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα πίσω από κάθε ιστορία. Η Αστρολογία για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι όλοι ερχόμαστε να επιτελέσουμε ένα σκοπό.

 

Maria Sylla